България е на 77-о място в тазгодишния Световен доклад за

...
България е на 77-о място в тазгодишния Световен доклад за
Коментари Харесай

Ставаме все по-щастливи, но още сме сред аутсайдерите на Европа: Галъп

България е на 77-о място в тазгодишния Световен отчет за щастието на нациите, оповестиха от Мрежата за решения за стабилно развиване на Организация на обединените нации, след изследване на Галъп, извършено в 150 страни. Това с 8 позиции напред спрямо м.г. и с 11 на фона на данните отпреди 2 година Въпреки това страната ни резервира мястото си измежду най-нещастните страни в Европа.

Световният отчет се изготвя годишно от учени в Съединени американски щати въз основа на изследвания на Галъп. Те дефинират шест основни фактора за благополучие: обществена поддръжка, приходи, здраве, независимост свобода при вземането на решения за персоналния живот, благотворителност и липса на корупция.  Според тези индикатори България е включена в групата на " слабите страни ", характеризиращи се с липса на надзор върху ръководещата група, политическа неустойчивост и липса на тласъци за вложения, което може да докара до " циничен кръг от беднотия и спорове ".

Финландия пък бе оповестена за страната с най-щастливо население за 6 поредна година.  Според данните след тях се подреждат жителите на Дания, Исландия, Израел, Нидерландия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Люксембург и Нова Зеландия. Австрия и Австралия са надлежно на 11-о и 12-о място, до момента в който Германия е 16-а. Украйна се класира 92-ра, а Русия заема 70-а позиция, като и двете страни са малко по-високо в новия отчет, в сравнение с преди година. Разкъсаните от война Афганистан и Ливан остават двете най-нещастни страни в изследването.

Сред страните, класирани покрай България, са Еквадор, Перу и Филипините, които заемат 74-то, 75-о и 76-о място. Трите страни  след нас са Непал, Армения и Таджикистан.
Съседите на България се подреждат както следва: Румъния - 24-о място; Сърбия - 45-о място; Гърция - 58-о място; Република Северна Македония - 87-о място; Турция - 106-о място.

Повод за класацията е международният ден на щастието – 20 март, който е разгласен от Организация на обединените нации през 2012 година Инициатор на празника е Бутан. Целта на този ден е да се подчертае смисъла на щастието и благополучието в живота на хората по света.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР