България е на 55-о място в света по производство на

...
България е на 55-о място в света по производство на
Коментари Харесай

България е на 55-о място в света по производство на мебели за 2021 г.

България е на 55-о място в света по произвеждане на мебели за 2021 година. Това стана ясно на Годишната конференция на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна индустрия (БКДМП), извършена на 25 ноември в Боровец.

В конференцията се включиха ръководителят на БКДМП проф. доктор Васил Живков, заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов, заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Янко Топалов и други.

Производството на мебели у нас възлиза на 600 млн. $ за 2021 година, до момента в който през 2012 година е било 397 млн. $.
 30% спад в производството на мебели у нас поради рецесията
30% спад в производството на мебели у нас поради рецесията

Едва 15% от компаниите в сектора са кандидатствали по мярката 60/40

По експорт на мебели България се подрежда на 38-о място в света за 2021 година, защото над 85% от продукцията ни се изнася заради положителното съответствие сред качество и цена. Основно българска продукция се изнася за Румъния, Гърция, Франция, Германия, Чехия, Дания и Нидерландия.

66-о място място в света за 2021 година заемаме по ползване на мебели, като най-вече внасяме от Китай, Полша, Турция, Германия, Италия, Румъния и Украйна.

Европа се задържа на второ място с 23% от международната продукция през последните няколко години, като в топ 5 от европейските страни влизат Италия, Германия, Полша, Англия и Франция.

На 513 милиарда $ се равнява производството на мебели в света за 2021 година, което е с 16.8% повече спрямо 2020 година Сред най-големите производители в международен мащаб са: Китай, Съединени американски щати, Германия, Италия, Виетнам, Индия и Полша.

Обсъдени бяха също настоящи и потребни тематики за сектора. А точно по какъв начин да се задържат и притеглят фрагменти, грижа за здравето и възстановяване на условия на труд в фирмите, различните разплащателни способи и увеличение на продажбите, връзката сред медии и бизнес
 За всеобщи съкращения в мебелните и дървообработващите компании сигнализират от сектора
За всеобщи съкращения в мебелните и дървообработващите компании сигнализират от сектора

Много компании регистрират съществени загуби поради дефицит на дървесина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР