България е на 31 място в класацията на европейските страни

...
България е на 31 място в класацията на европейските страни
Коментари Харесай

България е на 31 място в Европа по достъпност на природен газ за населението

България е на 31 място в класацията на европейските страни по наличен за популацията природен газ.

Експерти издготвиха рейтинг измежду 33 европейски страни за достъпа на природен газ до популацията през първата половина на 2019 година.

Класацията е оповестена от РИА Новости и е направена по данни на Центробанк, Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Евростат, статистическите комитети и регулаторните органи на страните.

Според класацията, количеството газ, което можем да си купим със междинната заплата в нашата страна, е 1 152,9 куб.м. Промяната в цената на газа в национална валута за годината в проценти е 16,6%. Цената в България на 1 000 кубически метра м газ в американски долари е 504,4.

Сърбия е едно място пред нас – на 30-то – с 1 184,8 количество газ, налично за междинна заплата.

На първо място в класацията е Люксембург с впечатляващото количество от 7 870,1 куб.м газ, налично за популацията на страната на месец за междинната месечна заплата. Цените на газа в страната са относително ниски, до момента в който междинната заплата е една от най-високите в Европа. На 2-ро и 3-то са Казахстан и Русия със съответни стойности от 7 521,4 и 6 651,6 куб. м газ. В Казахстан заплатите са относително ниски, само че цените на газа, както и в Русия, са измежду най-ниските от всички страни, участващи в рейтинга. Следват ги Англия и Германия. Сред десетте страни с най-доби условия за жителите си във връзка с газ са и Белгия, Ирландия, Австрия, Холандия и Дания.

Турция е на 16-то място с 2 016,5, а Гърция на 19-то с 1925,9 куб. м газ, наличен за хората, живеещи в тези страни.

Най-малко количество газ могат да си разрешат да купуват жителите на Украйна. При междинни приходи можете да си купите малко повече от хиляда кубически метра, което е съвсем осем пъти по-малко, в сравнение с в Люксембург. Цените на газа в Украйна по европейски стандарти са ниски, само че в това време страната има доста ниски заплати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР