България е на 127-мо място в света по дарителство и

...
България е на 127-мо място в света по дарителство и
Коментари Харесай

На дъното на света сме по щедрост и дарителство

България е на 127-мо място в света по дарителство и благотворителност. Това демонстрира Световният дарителски показател на КАФ за 2017 (CAF World Giving Index 2017), авторитетно изследване, което мери щедростта в 139 страни, оповестяват от Фондация BCause: помощ за благотворителността.

Дарителският показател е междинен % от три аспекта на дарителското държание - помощ на чужд, даряване на пари и доброволчество.

Дарителският показател на България продължава да спада - той е 19% (след 21% и 23% в предходните години) и се връща на равнището от 2013 година. Въпреки това, България се изкачва на 127-мо място измежду 139-те страни в света (от 129-то на 127-мо място) и резервира 9-та позиция измежду 10-те страни от Източна Европа, включени в Индекса.

Индивидуалното държание на донорите демонстрира промени през годината - даряването на пари бележи известно усъвършенстване.

Даряването на пари доближи връх от 27% през 2014 година, когато интервюирането се организира малко след огромните наводненията. През 2015 година този индикатор се върна на по-типичните за България равнища. Тази година имаше малко, само че значително нарастване с четири процентни пункта. Делът на хората, които оповестяват, че подаряват пари, в този момент е 17% (в сравение с 13% през предходната година).

След като през 2015 година делът на хората, които оповестяват, че са помогнали на чужд, доближи връх от 42%, (когато България беше в центъра на мигрантската криза), към този момент е понижен до 34%. Това е най-ниското равнище по този индикатор, измервано и през 2011 година

Участие с непринуден труд заявяват единствено 5% от популацията на България. Това ни слага на предпоследно място в света - единствено преди Армения с 4%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР