България е на 11-то място в ЕС по привличане на

...
България е на 11-то място в ЕС по привличане на
Коментари Харесай

България е на 11-то място в ЕС по привличане на чуждестранни туристи

България е на 11-то място в Европейски Съюз по привличане на задгранични туристи, с 64% от общия брой на нощувките.

Въпреки целия си туристически капацитет и множеството дестинации, някои от които неповторими в Европа и в света, Румъния притегля минимум задгранични туристи измежду страните от Европейския съюз, написа в. "Журналул национал ", представен от Българска телеграфна агенция.

Все повече британци избират България като място за отмора

Според статистически данни, представени от изданието, в Румъния едвам 18 % от нощувките са на задгранични туристи, до момента в който в България този дял е над 60 %.

През 2019 година броят на визитите на задгранични туристи в местата за туристическо настаняване в Румъния е понижен с 4,1 % (минус 113 700 души) по отношение на 2018 година, а броят на нощувките е понижен с 0,7 % (минус 37 900), сочат данни на Националния статистически институт.

Изданието разяснява, че това е "срам ", като се има поради, че Румъния разполага с десетки балнеоложки курорти, планини с несравними пейзажи, морско крайбрежие с дължина 150 км и неповторимата в Европа и даже в света делта на р. Дунав.

Официалните статистики демонстрират, че Румъния е записала на границите си влизането на 12,8 задгранични гости през 2019 година, само че единствено 2,7 милиона от тях (21 процента) са пристигнали в страната с туристическа цел. Средно един задграничен екскурзиант остава в страната единствено два дни, като множеството идват, с цел да вземат участие в конференции, а не с цел да се възползват от офертите на локалната туристическа промишленост, отбелязва вестникът.

3,4 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм у нас

"Журналул национал " показва, че Румъния е на последно място в Европейски Съюз по привличане на задгранични туристи с едвам 18 % от общия брой на нощувките, до момента в който България заема 11 място по този аршин с 64 %, като предходната година е привлякла 9,3 милиона задгранични туристи. Изненадващо или не, максимален дял измежду тях имат румънските туристи, акцентира изданието.

Средният дял на задграничните туристи в Европейски Съюз е 47 %, като най-вече са в Малта (95 процента), Кипър (93 процента) и Хърватия (91 процента), а с минимален дял, с изключение на Румъния, са Германия и Полша (с по 20 процента), съгласно данни на Евростат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР