България е много привлекателна за преместване на производства и има

...
България е много привлекателна за преместване на производства и има
Коментари Харесай

Френски компании местят заводите си от Китай в България?

България е доста привлекателна за пренасяне на производства и има най-малко 5-6 големи френски компании, които биха желали да дойдат тук. Това споделя Стефан Делайе, ръководител на Френско-българската търговско-индустриална камара (ФБТИК) пред Bloomberg TV Bulgaria.

През последните 6 месеца на 2021 година има доста огромно търсене от страна на френски компании, които желаят да реалокират заводите си от Китай. Основна причина е пандемията и скокът на цените в превоза. Компаниите желаят да вършат по-малки поръчки от снабдители, които са по-близо от географска позиция, акцентира Делайе. 
Бизнесът с предизвестие: Евтиното отопление на бита ще е за сметка на промишлеността
Бизнесът остро стачкува против новия удар за промишлеността с цената на природния газ. Анонсираните ограничения от енергийния министър в подкре...
Прочети повече
" Днес има компании от сферата на автомобилостроенето, в региона на хартиената индустрия, от текстила – всички със фабрики в Китай – които се интересуват да се реалокират от Азия. България има доста преимущества, изключително откакто е в Европейски Съюз ", показва френският предприемач.

" Очаквам 2022 година с огромен интерес и се надявам да забележим конкретизация на френските ползи от последните няколко месеца ", оптимист е Стефан Делайе.
Път към нововъведения и нови вложения
Председателят на ФБТИК дефинира като добра крачка на новото държавно управление основаването на Министерство на развиването и нововъведенията, тъй като " парите нямат хрумвания, а концепциите вършат пари ". " Иновациите са значими за страна като България ", споделя той и прибавя, че страната е съумяла да нарежда " новаторски платформи в центъра на Европа " и да стане " една от топ аутсорсинг дестинациите на континента ".
Световната банка увеличи прогнозата за растеж на българската стопанска система
Световната банка увеличи прогнозата си за растеж на българската стопанска система, като закъснение на растежа се чака през 2023 година. Брутният в...
Прочети повече
" Ако преди 15 години ни бяха споделили, че България ще стане една от първите аутсорсинг дестинация в Европа, хората щяха да се учудят. Биха споделили, че това няма да стане в никакъв случай. Но най-после успяхме да създадем тъкмо това. България съумя. Днес има цяло потомство хора, които работят в тези колцентрове и центрове за бекофис на великански интернационалните компании. Така че очевидно има гений ", акцентира Делайе.

Както се вижда и от тактиката му, новото Министерството на нововъведенията и развиването ще заложи на самодейния метод, пробвайки се " да продава " по-активно дестинацията България, вместо да чака вложителят да се заинтересува от страната, коментира Делайе.

Още от КОМПАНИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР