България е медицинското гето на Европа с най-ниско ниво на

...
България е медицинското гето на Европа с най-ниско ниво на
Коментари Харесай

Кунчев: Ще платим много висока цена, ако останем медицинското гето на Европа

България е здравното гето на Европа с най-ниско равнище на имунизационно покритие против. Досега главният проблем е медицинският, само че ще последват обществени и политически интернационалните проблеми, предизвести основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Плащаме висока цена и даваме доста жертви в пандемията, добави той по време на конференция „ Лекарите, на които имаме вяра “, проведена от „ 24 часа “.

Според него човечеството ще преживее и тази рецесия, въпросът е ние каква цена ще платим. Кунчев бе извънредно изострен и искрено разкритикува държанието и на обществото, и на властта: " Правим се на доста умни и демократични. Опитахме се да въведем най-елементарни ограничения – документ, с цел да влезеш в заведение, само че това се възприе като медицински фашизъм “.

Кунчев подсети няколко пъти, че с изключение на права, всеки и има и отговорности и едно от тях е да пази останалите. От правна и морална позиция няма никаква учредения за офанзива към ограниченията, по тази причина са безусловно неразбираеми реакциите против тях. Все отново мисля, че българите, които разсъждават рационално, са повече от вресливите, обикалящи медиите хора, които водят война със здравните управляващи, продължи с коментара си основният здравен контрольор.

Той цитира диалог с сътрудник на в. „ Монд “, при който журналистът разяснява ниското равнище на имунизация у нас: „ Вашите политици не припознават това като главен проблем “. Кунчев добави, че точно поради това „ Европа ни следи “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР