България е лоялен съюзник в НАТО и единството е най-силният

...
България е лоялен съюзник в НАТО и единството е най-силният
Коментари Харесай

BREAKING: Кирил Петков след Съвета по сигурността: България е лоялен съюзник на НАТО

България е предан съдружник в НАТО и единството е най-силният отговор. Това е декларирал министър председателят на България Кирил Петков по време на първото съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Заседанието, свикано поради ескалацията на напрежението към Украйна, беше закрито за медиите.

На съвета за разисквани рисковете и провокациите в подтекста на усложнената среда за сигурност вследствие на напрежението към границата на Украйна.

Участниците в съвещанието показаха на премиера разбор на геополитическата обстановка, както и възможните ограничения, обсъждани в границите на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг.

Министър-председателят беше безапелационен, че всички решения, които държавното управление ще вземе, ще са съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати. Той акцентира, че България е предан съдружник в Алианса и единството е най-силният отговор, допълват от кабинета.

Съветът по сигурността към Министерски съвет ще продължи да следи развиването на обстановката и ще приготви проект за деяние при разнообразни сюжети.

Министър-председателят разпореди на министъра на защитата да внесе за съвещанието на кабинета план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото й застраховане.

Министерският съвет ще вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители след края на съвещанието на Министерски съвет.

На съвещанието на Съвета по сигурността участваха също и министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР