България е лоялен съюзник в Алианса и единството е най-силният

...
България е лоялен съюзник в Алианса и единството е най-силният
Коментари Харесай

Петков: България е лоялен съюзник в Алианса и единството е най-силният отговор |

България е предан съдружник в Алианса и единството е най-силният отговор, съобщи министър председателят Кирил Петков по време на заседанието на Съвета по сигурността към  Министерския съвет.

На съвещанието са разисквани " рисковете и провокациите в подтекста на усложнената среда за сигурност вследствие на напрежението към границата на Украйна ".

Участниците в съвещанието са показали на премиера разбор на геополитическата обстановка, както и възможните ограничения, обсъждани в границите на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг.

Министър-председателят е безапелационен, че всички решения, които държавното управление ще вземе, ще са съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати.

Съветът по сигурността към Министерски съвет ще продължи да следи развиването на обстановката и ще приготви проект за деяние при разнообразни сюжети.

На днешното заседание на Съвета по сигурността са участвали и министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност.

Очаква се утре министърът на защитата Стефан Янев да внесе за утрешното съвещание на кабинета план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото й застраховане. Решението на кабинета следва да бъде разисквано и в пленарна зала на свиканото изключително съвещание в сряда следобяд. Тогава Кирил Петков ще бъде изслушван още веднъж.

От Министерски съвет осведомят, че министър председателят ще осведоми депутатите за взетите по рекомендация на Съвета ограничения от Министерски съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР