България е купила системи за опознаване свой-чужд за нуждите на

...
България е купила системи за опознаване свой-чужд за нуждите на
Коментари Харесай

България е закупила за армията си нови системи за разпознаване

България е купила системи за опознаване " свой-чужд " за потребностите на българската войска. За договорката потвърдиха от Министерството на защитата, откакто преди месец за нея заяви профилирано чуждоезично издание.

Договорът обгръща рационализация на избран брой моноимпулсни радари, нужното мрежово и криптографско съоръжение и образование на операторския състав, оповестяват от военното министерство.

Това е станало посредством Комуникационно-информационната Агенция на НАТО, която е договорила системите с немски производител на радари.

От Министерството не показват сума. Но по данни на профилираното издание за защита „ Дефенс поуст “ договорът e „ за милиони евро “, напомня novini.bg.

Българското военно ведомство напомня, че договорът е част от дейностите за рационализация на Българската войска. А инженери на немската компания към този момент са идвали в страната, с цел да създадат техническо проучване на инфраструктурата. Министерството напомня, че технологията на опознаване „ собствен непознат “ (IFF) дава опция на системите за ръководство на въздушното и морското пространство да разпознават националните и съюзните платформи на НАТО и съдружните сътрудници.

Технологията усилва качествата на въоръжените сили за отбягване на другарски огън, показват от МО. Макар и от дълги години в НАТО, българските изтребители нямаха такава система за опознаване. Съобщението за пазаруването на системата „ свой-чужд “ идва на фона на предстоящите нови изтребители Ф-16.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР