България е като Беларус - в продължение на 40 дни

...
България е като Беларус - в продължение на 40 дни
Коментари Харесай

Чуждите медии за нас: България е като Беларус - в продължение на 40 дни хората са на улицата

" България е като Беларус - в продължение на 40 дни хората са на улицата против корупцията: " Европейски Съюз се преструва, че не вижда ".

Това написа на 20 август италианското издание .

Ето какво още написа в публикацията за страната ни:

" Хора от цяла България и от разнообразни области на живота са взели участие в антикорупционните митинг и, които бушуват по улиците на столицата София през последните шест седмици. На 18 август се доближи 40-ият следващ ден на митинг ите, ориентирани към консервативния министър председател Бойко Борисов, чиято оставка се постанова.

Обвиненията

Премиерът, дружно с основния прокурор Иван Гешев, са упрекнати в това, че обслужват " ползите на олигарсите и мафията, а не на жителите ".

Според известия на локалната преса, някои от главните кръстовища в столицата София остават блокирани. Вчера /19 август - бел. ред./ входът към Министерството на правораздаването също бе блокиран за къс интервал, до момента в който в късния следобяд някои представители на националния здравен личен състав се събраха пред Министерството на здравеопазването против неприятните условия на труд и ниското възнаграждение по време на пандемия от ковид.

Също през последните дни министър председателят Борисов показа плана на нова конституция, направена от неговата партия, с цел да промени тази, призната през 1991 година, след рухването на комунистическия режим.

Обещанията

" Ще изпратя оставката си в деня, когато Парламентът свика Велико Народно заседание ", дава обещание министър председателят.

Предложението му обаче провокира неразбиране измежду специалисти и конституционалисти, съгласно които измененията могат да бъдат утвърдени от постоянен парламент. " Г-н Борисов, хитростите, с цел да запазите режима си, не минават, подайте оставка незабавно ", реагираха на новината митинг иращите, представени от организация " Бгнес ".

Хвърляне на домати на политици и анти-Меркел митинг и

Едно от познатите лица на митинг а е това на юриста Николай Хаджигенов, който постоянно приказва пред митинг иращите. Той и двама души от обкръжението му сътвориха платформа за споделени оферти и започнаха да подхващат митинг ни дейности: от блокиране на пътя до закъснение на трафика и мятане на домати.

„ Запалихме искра и за първи път в България се заражда гражданското общество “, споделя с усмивка 48-годишният юрист пред организация AFP. Един от митинг ите се организира пред немското посолство, с цел да денонсира европейската политическа асоциация сред Борисов и немския канцлер Ангела Меркел, и двамата членове на Европейската национална партия.

„ Европейските фондове се крадат отдолу под носа им и те се преструват, че не виждат “, сподели Хаджигенов. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР