България е жертва на руската пропаганда. Въпросът е какво можем

...
България е жертва на руската пропаганда. Въпросът е какво можем
Коментари Харесай

Министър Тагарев: България е жертва на руската пропаганда. Въпросът е какво можем да направим

" България е жертва на съветската агитация. Въпросът е какво можем да създадем. Русия е по-голяма от Украйна и по тази причина би трябвало да ѝ помогнем против експанзията на Русия. Тялото на българина, умрял в Украйна, към момента е на фронта ". Това съобщи военният министър Тодор Тагарев пред bTV.
 
Разполагане на многонационална бойна група на нашата територия
" Десетки или стотици пъти е дискутирано разполагането на многонационална бойна група на нашата територия. В Съединени американски щати говорихме за това по какъв начин да осигурим по най-хубавия метод нужната инфраструктура като страна хазаин и по какъв начин съединените щати могат да оказват помощ ние да се възползваме от наличните интернационалните фондове за съфинансиране за построяването ѝ ", съобщи в студиото на " Тази заран ", откакто се завърна от посещаване в Съединени американски щати. Той посочи, че такива стратегии има по линия на НАТО и по линия на Европейски Съюз.
 
 Съюзниците Съединени американски щати и България в НАТО Съюзниците Съединени американски щати и България в НАТО Източник: Zonanews
" Стана въпрос и към подписано съглашение за пускане на противоминната група в Черно море и по какъв начин тя е отворена към принос на съдружници ", изясни военният министър.
 
Източният фланг на НАТО
" Има проекти всички бойни групи, които са от страните от източния фланг на НАТО, да набъбнат до бригадни бойни групи – т.е. до към 5000 групи. Това ще се случи тогава, когато е належащо, все още нямаме явен график. Трябва да сме подготвени да осигурим условия тогава, когато ще се случи ", уточни министър Тагарев.
 
" Инфраструктура значи пътища и железопътни линии с потенциал да обезпечат бърза развръщане на съюзни войски на нашата територия. Това значи и тръбопроводи и продуктопроводи за горива, хранилища. Това значи инфраструктура за настаняване на тези наши съдружници. Работим по всички тези въпроси, те не са единствено в компетенциите на Министерството на защитата ", изясни Тодор Тагарев.
 
 Американски военни в България, България и Съединени американски щати Американски военни в България, България и Съединени американски щати Източник: US Army
" Разговорите текат от доста време, само че в този момент имаме доста ясни и оразмерени потребности. С приемането на районните проекти – на среща на върха във Вилнюс, към този момент е доста по-ясно защо става въпрос ", уточни още той и добави, че имаме подготвеност да влагаме към 6 милиарда евро в развиване на пътна и железопътна инфраструктура, като това не е бюджет за защита.
 
Ставаме районен център за ремонт и поддръжка на бойни машини " Страйкър "
Част от контракта, който страната ни е сключила, е да станем районен център за ремонт и поддръжка на бойни машини " Страйкър ". " Имаме подготвеност да вървим в тази посока по-рано. Имаме схващане и от Съединени американски щати, и от страна на компанията, която ще извършва контракта. Определено е към този момент, че един от заводите на терен, ще е във Велико Търново. Не е правилно, че българските " Страйкър " -и са тройно по-скъпи. Това е теза на опозицията. Машините ще бъдат доставени от средата на 2025 година доникъде на 2028 година ", съобщи Тагарев.
 
 Бойна машина на пехотата Бойна машина на пехотата " Страйкър " Източник: Wikipadia
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР