България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и

...
България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и
Коментари Харесай

Дончев: България е солидарна с Лондон! Идва нов световен ред. Напрежението расте. Нищо не се знае

България е изразила изрично солидарността си към Англия - и обществено, и в частни диалози. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев във връзка абсурда към отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Лондон. " България няма по какъв начин да е сред Европейски Съюз и Русия. 

България е в Европейски Съюз и във връзка с това спор няма ", добави той. И посочи, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде подхваната друга мярка. На въпроса дали върху България е имало напън във връзка с реакцията ѝ по случая, той отговори: " Имало е диалози. Не опити за напън. Българското държавно управление не работи под напън ".

Според него обстановката към спора сред Москва и Лондон е по-лоша даже от тази по време на Студената война.

" Напрежението ескалира доста, доста бързо. Това е значително непозната обстановка и нормалните матрици не ни правят никаква работа ", счита Дончев. " Много ми се желае това, което стартира, по никакъв метод да не може да бъде определяно с термина " война ". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов международен ред. Не дръзвам да предсказвам по какъв начин ще завърши това ", добави вицепремиерът. " Това е потребление на бойно отровно вещество, което е безусловно неприемливо. Става въпрос за някогашен полковник от съветските служби. Нека не се вършим на деца. Колко е мъчно да се потвърди кой по какъв метод е направил това нещо. Има разнообразни теории кой има интерес ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР