България е изправена пред седем кризи. В такъв момент няма

...
България е изправена пред седем кризи. В такъв момент няма
Коментари Харесай

От ИБГНИ към Радев: Цената на политическата безотговорност не трябва да се плаща от българите

България е изправена пред седем рецесии. В подобен миг няма многочислено и малобройни парии, а такива с виновни позиции. Вашата позиция е извънредно значима и от нея зависи дали може да се откри консенсус. Необходима е смяна в метода. Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с представители на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ преди връчването на изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

„ След извършения КСНС и след двата несполучливи опита на най-голямата парламентарна група да образува държавно управление, считаме, че цената на политическата безнаказаност не би трябвало да се заплаща от българските жители “, стартира ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред президента.

Според нея, с цел да се оправим с рецесиите имаме потребност от държавническо държание. „ Политическите сили нямат право да демонстрират политическо безгрижие и дебелоглав. Нечестно е към българските жители да се вкарва страната в предизборна акция в този миг “, акцентира тя.

„ Най-важният въпрос е актуализацията на бюджета, тъй като средствата са заложени в него. По отношение на мигрантския напън, са нужни непосредствени дейности и третото е основаване на устойчиво държавно управление. Макар и с времеви период то ще даде успокоение в разгара на рецесиите. Трябва да се вслушаме в гласа на хората “, уточни Манолова.

"Суверенът ни сложи тежка задача. Разговорите с първата политическа мощ бяха сложни. Ние направихме всичко допустимо, с цел да има кабинет, направихме и редица взаимни отстъпки, само че едноличните решения доведоха до това да не се сформира държавно управление през първия мандат. Независимо от това на коя политическа мощ ще бъде връчен третият мандат, ние от ИБГНИ ще поставим всички старания този мандат да бъде осъществен. Този път ще настояваме напълно диалозите да се проведат обществено. Хората чакат отговорно политическо държание. Ще настояваме за ориентиран мандат с избран период. Ще настояваме също служебни министри да влязат в държавното управление, тъй като доверието към служебния кабинет е огромно ", сподели още Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР