България е изправена пред политическа криза, трябва да се формира

...
България е изправена пред политическа криза, трябва да се формира
Коментари Харесай

Дан Шомон, съветник на Обама: България е пред политическа криза, трябва да има правителство през следващата седмица

България е изправена пред политическа рецесия, би трябвало да се образува държавно управление през идната седмица. Това съобщи Дан Шомон, бизнес и политически съветник, съобщи кореспондент на БГНЕС. Шомон е бил консултант на американския президент Барак Обама в интервала от 1997 до 2006 година


Дан Шомон участва на Дискусионния конгрес „ Еврозоната и бизнесът – преимущества и провокации ", на който изнесе презентацията „ Комуникацията и политическата непоклатимост като фактори за влизането в Еврозоната. Сътрудничество като гаранция за триумф ".

Той означи, че е един от дребното американци, който е прекарал доста време и в Румъния, и в България, като изясни, че има две компании, които са дейни на територията на двете страни, а в Съединени американски щати, където съставлява 40 компании. „ Имам роля като формален сътрудник в ССИ ", добави Шомон и добави, че има сходно отношение и в Търговската и промишлена палата в Румъния. Той посочи, че в Румъния има сходни провокации, като в България.

Бизнес и политическият съветник уточни, че Румъния не е изпълнила всички условия за еврозоната. „ Румъния няма съглашение за безвизово пътешестване до Съединени американски щати, също както България ", сподели той и добави, че един от неговите цели е да усили опциите в тези страни.

В своите проучвания, акцентира Шомон, е открил че това, че не са в еврозоната, ощетява Румъния и България във връзка с вноса и износа в Съединени американски щати. „ Нидерландия изнася повече от 37 пъти артикули за Съединени американски щати ", заяви той и посочи, че множеството от страните с ниско равнище на експорт не са в еврозоната и това включва България и Румъния.

Освен това Шомон загатна, че Европейски Съюз изготвя цифров портфейл за стотици милиони поданици, което съгласно него е страховит план на нивото на Европейски Съюз, само че в случай че Румъния и България не станат част от еврозоната, ще изтърван този значим инструмент. Той изясни, че Съединени американски щати и други задгранични страни желаят еврото да бъде въведено, с цел да могат да вършат вложения в тези страни.

Според Шомон, с цел да разгадаем казуса и да влезем в еврозоната, преди всичко България и Румъния би трябвало да партнират и във връзка с еврозоната, и във връзка с Шенген. „ Румъния има нещо, което България няма – а точно въздействие в Съединени американски щати ", разгласи той и добави, че съгласно него България и Румъния би трябвало да назначат едно отговорно лице, което дава отговор за напъните за влизането в еврозоната и Шенген. Шомон уточни, че би трябвало да се сътвори една двустранна комисия сред двете страни, както и взаимно да се провеждат пиар тактики, рекламни акции и прочие

„ Сега не е моментът да си играем с еврозоната. Сега не е моментът да си споделяме „ може би след 5 година ще влезем там ". Нямаме време за страст и за яд. Имаме потребност от това да си сътрудничим, да си партнираме ", безапелационен е бизнес и политическият съветник.

„ България е изправена пред политическа рецесия, би трябвало да се образува държавно управление през идната седмица ", сподели още той и съобщи, че всички политици би трябвало да мислят за бъдещето на хората – желаеме ли да се обърнем на запад към бъдещето и новите технологии, или желаеме да се обърнем на изток към тоталитаризма и така нататък

„ Моята вяра е, че в действителност прелестните хора, които са част от тази конференция, ще отведат двете страни към бъдещето ", заключи Дан Шомон./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР