България е изправена пред опасността от коалиция от ада между

...
България е изправена пред опасността от коалиция от ада между
Коментари Харесай

Der Standard: За Кирил Петков ГЕРБ, Възраждане и ДПС са „коалиция от ада“

България е изправена пред заплахата от " коалиция от пъкъла " сред корумпираните партии от предишното. Това предизвестява някогашният министър председател Кирил Петков в изявление пред австрийското издание Der Standard във връзка изборната обстановка в страната преди 2 октомври.

Кирил Петков и „ Продължаваме промяната “ са явен контрапункт на проруския блок и партиите, които нямат интерес в страната да работи върховенството на закона, написа Аделхейд Вьолфл в материала си за Der Standard.

В изявлението си Петков декларира ясно, че изключва коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи и извънредно десните обединения. Готов е да ръководи с прозападната центристка партия Демократична България и социалистите.

Другите партии " не са допустими сътрудници за идеята, която отстояваме ", споделя той.

Според него ГЕРБ, под управлението на дългогодишния министър председател Бойко Борисов, няма интерес от върховенството на закона. Крайнодясната партия " Възраждане " на Костадин Костадинов също не е опция: " Ако даже си помислите да напуснете НАТО при такава опасност от Русия, това е безумство ", споделя Петков.

Той предизвестява, че възможна коалиция на ГЕРБ с Движение за права и свободи и „ Възраждане “ би била по едно и също време " проруска, извънредно дясна и корумпирана ". " Това би било коалиция от пъкъла ".

Петков и „ Продължаваме промяната “ желаят основаване на Антикорупционна комисия с проверяващи пълномощия, както и реформиране на службите за сигурност - те в никакъв случай не са били трансформирани след края на комунизма и съгласно някогашния министър председател ще бъдат употребявани като предпазен чадър за корупционни мрежи. Целта на Политическа партия е службите да подлежат на парламентарен надзор.

Кирил Петков също е решен да покаже, че приходите на страната, генерирани от битката с корупцията, са в интерес на жителите и отиват за обществени политики, се споделя още в изданието.

" Неотдавна успяхме да подсигуряваме, че милиони евро няма да се харчат за контракти за строителство, предопределени само за корупция. Нашето държавно управление отдалечи един милион пенсионери от прага на бедността посредством увеличение на пенсиите. Хората би трябвало да почувстват, че в случай че въведем върховенството на закона, това ще има изгода и за тях ", споделя още Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР