България е изпълнила всичките си задължения и поставените пред нея

...
България е изпълнила всичките си задължения и поставените пред нея
Коментари Харесай

Рашидов пред Мецола: България заслужава да е в Шенген, а не да стои отстрани

България е изпълнила всичките си отговорности и поставените пред нея условия за участие в Шенгенското пространство . Затова страната ни не заслужава повече да стои в профил и е време да бъде призната в Шенген , съобщи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на срещата си с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецол а в Страсбург.

Вежди Рашидов прикани страната ни да не бъде разделяна от Хърватия и Румъния в общия им път към Шенгенското пространство. " България се е потвърдила като предвидим и благонадежден член на Европейски Съюз и заслужава работата й да бъде оценена почтено ", акцентира той.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов благодари на ръководителя на Екологичен потенциал за последната резолюция, призната от Европейския парламент, с която за следващ път евродепутатите приканиха България, Румъния и Хърватия повече да не бъдат спирани и да бъдат признати в Шенгенското пространство. Той напомни, че страната ни пази по благонадежден метод българската граница, която е и външна за Европейски Съюз, и тези й дейности са били оценени от Европейската комисия.

В диалога Рашидов напомни, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз тематиката за европейската интеграция на страните от Западните Балкани още веднъж беше върната в дневния ред на Европа. Той съобщи, че България е направила нужното за започването на договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз и акцентира, че е време и Република Северна Македония да извърши своите отговорности, свързани с общото ни европейско бъдеще.

В края на срещата Вежди Рашидов акцентира, че България е била измежду п ървите страни, осъдили съветската експанзия в Украйна . Той осведоми ръководителя на Екологичен потенциал, че единствено преди седмица българският парламент е приел решение за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна  и подсилване на отбранителните качества на България. Освен това страната ни поставя грижи за доста бежанци от Украйна, потърсили помощ у нас, добави ръководителят на Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР