България е изпълнила всички условия, страната работи много упорито, за

...
България е изпълнила всички условия, страната работи много упорито, за
Коментари Харесай

Германският външен министър: България е изпълнила всички условия за Шенген

България е изпълнила всички условия, страната работи доста настойчиво, с цел да може да участва напълно в Шенгенската зона. Това съобщи немският министър на външните работи Аналена Бербок на взаимна конференция с българския си сътрудник Мария Габриел.

" Ние като Европейски Съюз би трябвало да спазим думата си за приемането на България в Шенген. Пълното присъединяване на България в Шенген би трябвало да пристигна доста бързо ", съобщи Бербок.

Според немския министър откакто България е изпълнила всички критерии, нейните жители имат право да се движат свободно в Европа. " Не би трябвало да позволяваме да не се съблюдава думата ", акцентира ръководителят на немската дипломация.

Българският вицепремиер и външен министър Мария Габриел благодари за безапелационната поддръжка на Германия за участието на страната ни в Шенген. „ Позицията на Берлин значи доста за България и българския народ ”, изясни българският посланик. Габриел посочи, че Берлин поддържа София и за участието на България в Организацията за икономическо съдействие (ОИСР), както и за опазването на външните граници, което е главен приоритет. Тя разяснява и икономическите вложения на Германия в България с очакване, че ресурсите ще бъдат ориентирани към сферата на културата и образованието.

Относно поддръжката на България за Украйна Мария Габриел изясни, че страната ни ще работи за санкционния режим против Русия и за предприемане на ограничения против заобикалянето на тези наказания. „ България е дом на хиляди бягащи украинци, поддържаме формулата за мир на президента Володимир Зеленски “, сподели тя и добави, че страната ни ще работи с Молдова, Румъния и Гърция за други възможности направления за украинското зърно.

България поддържа интеграцията на страните претенденти за Европейския съюз – страните от Западните Балкани, Молдова, Украйна и Грузия. Критериите би трябвало да бъдат изпълнени, добави Мария Габриел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР