България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и очакваме

...
България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и очакваме
Коментари Харесай

Габриел на срещата с Радман: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген

България е изпълнила всички механически критерии за Шенген и чакаме поддръжката на европейските ни сътрудници до края на тази година. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на взаимен брифинг с министъра на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман, съобщи Дарик.

България ще има откровена поддръжка в лицето на Хърватия за присъединението ѝ към Шенген, както и сътрудник, който сътрудник е подготвен да показа своя опит. Това съобщи министърът на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман

По време на срещата е изработен обзор на двустранните връзки на двете страни, уточни Габриел.

Това е първото публично посещаване в България на задграничен външен министър след образуването на новото българско държавно управление. В рамките на визитата на хърватския министър у нас са планувани срещи с президента Румен Радев, министър-председателя учен Николай Денков и ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Мария Габриел и Гордан Гърлич Радман ще посетят по-късно през днешния ден столичното 102-ро главно учебно заведение с преподаване на хърватски език.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР