България е изпълнила критериите за влизане в Шенген и няма

...
България е изпълнила критериите за влизане в Шенген и няма
Коментари Харесай

ГЕРБ: Защо Кирил Петков не брани позицията, постигната от българската държава по отношение на Шенген?

България е изпълнила критериите за влизане в Шенген и няма по какъв начин Екологичен потенциал, Европейска комисия и държавите-членки на Шенген да бъдат излъгани по едно и също време, уточни Даниел Митов
Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов разкритикува остро премиера Кирил Петков по отношение на изказаното от него мнение в Брюксел, че България не е призната в Шенгенското пространство, тъй като сме „ лъгали доста през годините “. По думите му страната ни е изпълнила всички критерии за участие.

„ Повод за нашето събиране е следващата импровизация на министър-председателя, в която той неизвестно за какво не пази позицията на България във връзка с участието в Шенген и по негов си чудноват метод се пробва да се хареса на някого. Той да каже на кого. Истината е, че България е изпълнила критериите за участие в Шенгенското пространство. Правителствата досега са бранили тази позиция. Вече има няколко апела и от Екологичен потенциал, както и решения на Европейска комисия, с които се приканва Съветът на Европейски Съюз да вземе решение за включване на България в Шенген. Ясно е, че България е изпълнила критериите и няма по какъв начин всички тези институции като Екологичен потенциал, Европейска комисия и останалите държави-членки на Шенгенското пространство, които поддържат България, няма по какъв начин всичките по едно и също време да бъдат излъгани както твърди министър-председателят пред своя холандски сътрудник “, акцентира Митов.

Той не спести рецензии против Петков и за проблемите по българската граница.

„ Надявам се, че господин Кирил Петков, когато се е срещал с министър-председателя Рюте, го е уведомил за някои трендове по българската граница през 2021 година. Надявам се, че е разказал на своя холандски сътрудник за растежа на контрабандата на цигари примерно, ето ваши сътрудници са го установили. В съпоставяне с държавното управление на ГЕРБ, растежът е голям. По наше време беше 1,3-1,6. Въпросът ни към държавното управление е за какво спря тази статистика, а би трябвало да го констатирате вие публицистите през Агенция „ Митници “. Надяваме се, че Петков е уведомил господин Рюте също по този начин за растежа на противозаконните мигранти, които минават през територията на България “, уточни Митов.

„ Нашите западни сътрудници виждат и усещат засиления миграционен напън и мигранти, които минават през територията на България, който беше съвсем нулев, до момента в който управляваше ГЕРБ. Ако господин Кирил Петков не е уведомил своя холандски сътрудник за тези данни, значи го е излъгал и ние ще го питаме за какво и ще го питаме за какво не брани позицията, реализирана от българската страна досега “, акцентира той.

„ Това държавно управление би трябвало да знае, че е имало други държавни управления преди тях и би трябвало да стъпват на достиженията на предходните държавни управления, тъй като не са се самородили и самозаченали. Необходимо е Кирил Петков да влезе в ролята си на министър-председател и да стартира да брани националния си интерес “, безапелационен бе Даниел Митов.

Бившият външен министър Екатерина Захариева също разяснява визитата на премиера в Холандия.

„ В дребното си интернационалните изяви, сякаш стана наклонност министър председателят да отиде в Брюксел и да очерни репутацията на България. Това не е методът да построи доверие с неговите колеги-премиери от Европейски Съюз или с комисарите. Начинът е да покаже стратегия на държавното управление. Поне във външната политика до момента България и в европейската политика България е имала поредни позиции и във връзка с Шенген и във връзка с Еврозоната и се надявам тези позиции да бъдат непокътнати, тъй като без значение кой е министър-председател или външен министър или кое е държавното управление, българските жители чакат да бъдат в ядрото на Европейски Съюз. Европейските му сътрудници ще работят с всеки един министър-председател на другарска страна, само че отивайки там и обявявайки там, за може би да построи доверие сред него и Рюте доста бързо и вършейки вътрешнополитическа работа в действителност за Холандия на премиера Рюте, че България била изпълнила уговорките си единствено на хартия, в случай, че 11 отчета на Екологичен потенциал и Европейска комисия споделят, че България е изпълнила критериите за Шенген, Кирил Петков нарушава интереса на българските жители “, безапелационна бе Екатерина Захариева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР