България е изпълнила абсолютно ангажиментите за опазване на границите на

...
България е изпълнила абсолютно ангажиментите за опазване на границите на
Коментари Харесай

Борисов: България е изпълнила абсолютно ангажиментите за опазване на границите на ЕС

България е изпълнила безусловно уговорките за запазване на границите на Европейски Съюз. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов по време на стопански конгрес, проведен от германо-българската индустриално-търговска камара.

Относно миграцията Борисов съобщи, че имаме леко разминаваме с немския министър на вътрешните работи Зеехофер, само че България е изпълнила своя ангажимент.

,,Когато преди няколко години беше в София, аз му споделих: "Нека да си затворим границите надеждно и мигрантите да влизат през ГКПП-тата. Там да им се снемат отпечатъци, да им се вършат медицински прегледи, да се ревизират за връзка с терористични организации и тогава в случай че някой ги желае - да си минават. Този развой е текъл епохи наред, само че не е бил бурен като вълна да уплаши популацията в Европа. Никой тогава не е имал срещу миграцията, тъй като е ставало по правилата'', изясни министър председателят.

,,Споразумението на България работи съвършено сред Турция и Европейски Съюз. Надеждно пазим границата. Така че подсигуряваме спокойствието на Германия от страна на външната граница. Нека всички останали страни да бъдат по този начин общителни да вложат пари в уреди и да си охраняват границите. Не може да желаят от нас по-късно да ни санкционират, от там където си ги пропуснали. Населението няма да се съгласи, ние няма да се съгласим, само че това не значи, че сме срещу Германия, просто в този случай сме безусловно прави'', добави Борисов, представен от организация "Фокус ".

Той изясни, че с президента Радев са обединили напъните си, тъй че визитата на немския президент също да подкрепи напъните и връзките сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР