България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско

...
България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско
Коментари Харесай

Бившият шеф на „Кинтекс“ за Нинова: Крадецът ще вика „Дръжте крадеца“

България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище, равняващи се на 212 тира с продукция. Това сподели някогашният шеф на „ Кинтекс“ ” ЕАД Александър Михайлов.

Бившият министър на стопанската система Корнелия Нинова съобщи, че доста зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов, в случай че той издаде позволения за експорт на оръжия, Нинова ще е „ първата, която ще излезе и ще каже: Ето, служебното държавно управление позволява експорт на оръжия за Украйна през трети страни! – като че ли тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика „ Дръжте крадеца ”, акцентира някогашният началник на „ Кинтекс ”.

Той пожела да сигнализира обществото за два по-големи казуса, които Нинова оставила в „ тежко завещание ” в Министерството на стопанската система. „ На първо място – в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала съвещание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявки за експорт на оръжие за близо 1 милиарда евро. Това е безсрамие от нейна страна.

На второ място – безобразията в региона на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца. Без състезания тя подмени управленията на 90% от държавните компании, подопечни на Министерството на енергетиката ”, сподели в студиото на „ Здравей, България ” Михайлов. По думите му наследник на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които някогашният министър на стопанската система е направил.

Според някогашния началник на „ Кинтекс ” Корнелия Нинова се е пробвала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки голямо количество продукция за сметка на сектора. „ Призовавам министър Стоянов да подпише разрешителните за експорт на това оръжие, защото това е изцяло легален бизнес и няма никакви национални или интернационалните ограничавания за доставки на оръжия, в това число и към Украйна ”, сподели Михайлов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР