България е изнасяла през частни компании, не свързани с правителството,

...
България е изнасяла през частни компании, не свързани с правителството,
Коментари Харесай

Петков призна, че България е изнасяла гориво и оръжия през частни компании към Украйна

България е изнасяла през частни компании, не свързани с държавното управление, гориво на север към Украйна. Няма държавна стратегия за това, това е било от частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира като неприятен образец.

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по време на брифинг в коридорите на Народното събрание във връзка със публикацията във " Велт ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

" За благополучие България зае ясна страна против съветския агресор, подкрепя Украйна по всички вероятни способи, тъй че Украйна да може да се възпротиви на тази инвазия. Застанахме против политиката на сфери на въздействие и на това огромните страни да се пробват да диктуват на дребните страни какво да вършат, и по тази причина дребните страни да имат свободата на избор в какви съюзи да членуват, по какъв начин да си подреждат стопанската система, по какъв начин да си подреждат обществото, без това да заплаши българската сигурност. Радвам се, че най-сетне има интернационално самопризнание за България. Не за държавното управление на " Продължаваме промяната ", не за Кирил Петков или Асен Василев, а за България, тъй като България направи верния избор ", добави съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Василев отхвърли да разяснява лидерската среща, която предложиха от Българска социалистическа партия по отношение на третия мандат, в случай, " че към момента няма отправена покана. Нека да забележим какво се пробват да създадат от Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да реагираме на нещо, което не знаем какво ще съставлява ", акцентира той.

Петков изясни, че сред другите мандати целите и политиките на Политическа партия са стояли от самото начало едни и същи. По думите му техните позиции са същите без значение, че мандатите се сменят.

Василев уточни, че съгласно тях има потребност да се премисли частично модела за финансиране на политическите партии в страната. И отхвърли да е имало среща в Министерство на финансите по тематиката за криптокомпаниите. " Има среща с Асоциация на банките в България, в която са всички търговски банки - Уникредит, Пощенска, ОББ и така нататък и Асоциацията на Финтех промишлеността ", акцентира той. По думите му прокуратурата би трябвало да приказва пред съда, а не пред медиите. " Трябва да се подхожда професионално, а не да се хвърлят медийни димки ", предложи още Василев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР