България е готова за влизане в Шенген и към страната

...
България е готова за влизане в Шенген и към страната
Коментари Харесай

Конференция за бъдещето на Европа се проведе в естонската столица Талин

България е подготвена за влизане в Шенген и към страната ни не би трябвало да бъдат прилагани двойни стандарти. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещи с парламентарни шефове от Франция и Холандия. Караянчева взе участие в конференция за бъдещето на Евросъюза, която се организира в Естония. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави страната ни за отличното напредване на огромен брой досиета по време на българското председателство и изрази вяра, че ще има позитивни дейности и във връзка с сигурността.

Естония - една от страните-отличници в Евросъюза и първенец в потреблението на цифровите технологии. Страната, от която България пое Председателството на Съвета на Европейски Съюз. Тук парламентарни шефове от цяла Европа разискват бъдещето на съюза. Председателят на Народното събрание сложи значима тематика за България - готовността за влизането ни в Шенген. Пред ръководителите на Сената и Националното заседание на Франция, както и на Долната камара на холандския парламент, тя уточни, че сме покрили всички критерии и пазим добре външната граница на съюза.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: Не сме съгласни да ни поставят спомагателни критерии и да има двоен стандарт за приемане в Шенген. Защото някои страни са признати единствено с покриване на критериите, а на нас ни поставят и обвързване с механизма за съдействие. Той скоро ще падне и се надявам, че тогава няма да имат причини. Убедих сътрудниците, че България се оправя чудесно и сме подготвени да бъдем членове на Шенген.  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ляво) на среща с ръководителя на Долната камара на Народното събрание на Нидерландия Хадиджа Ариб (дясно) Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ляво) на среща с ръководителя на Долната камара на Народното събрание на Нидерландия Хадиджа Ариб (дясно) © Българска телеграфна агенция
На срещите беше разисквана и многогодишната финансова рамка на Евросъюза.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: И се обединихме в позицията, че общата селскостопанска политика и кохезионната политика би трябвало да останат макар напускането на Англия.
В срещата в Талин вземат участие и ръководители на парламенти на страните от Западните Балкани. От българска страна беше доказано продължение на напъните за ускорение на тяхната интеграция.

Пред ръководителя на Народното събрание на Черна гора, Караянчева акцентира, че България отделя изключително внимание на срещата на върха през май. И че Световната банка е подготвена да финансира планове за над 200 милиона евро за друга инфраструктура в района. На конференцията, шефът на Европарламента съобщи, че е нужен Европейски съюз, който е по-демократичен.
Антонио Таяни - ръководител на Европейския парламент& Нужен е съюз, който може да отговори на проблемите със сигурността, миграционния напън и младежката безработица.
Утре парламентарните шефове ще разискват сигурността в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР