България е готова за Еврозоната. Очаквам в т.нар. чакалня да

...
България е готова за Еврозоната. Очаквам в т.нар. чакалня да
Коментари Харесай

Бивш финансов министър: Ще бъдем по-богати и по-щастливи в Еврозоната

България е подготвена за Еврозоната. Очаквам в така наречен чакалня да влезем скоро, в близката година. Причината за забавянето ни в Еврозоната е заради финансовата рецесия отпреди 10 години и от този момент и страните не желаят всеки в Еврозоната, само че като цяло България за на никое място не бърза по принцип. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният министър на стопанската система Николай Василев във връзка участието на страната ни в Еврозоната.

,,Доколкото съм осведомен България към момента не е подала заявление за участие във Валутния механизъм, което е разочароващо и не знам за какво още не сме подали'', разкри Василев и добави, че в случай че влезе в чакалнята, България би останала в нея към три години.

,,През това време ще се вършат разбори, с цел да се откри дали страната ни дава отговор на изискванията, а тя отговоря доста от дълго време на тези условия, както прочее дава отговор и на изискванията за участие в Шенген, само че както знаете към момента ни няма там'', уточни още някогашният министър.

,,Влизайки в Еврозоната, ние ще бъдем по-богати и ще имаме повече вложения. Няма такова нещо, че цените у нас ще се усилят или пък ще обеднеем. Напротив, ще бъдем по-щастливи и по-богати'', заключи Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР