България е готова да влезе в еврозоната и трябва да

...
България е готова да влезе в еврозоната и трябва да
Коментари Харесай

България е готова да влезе в еврозоната

България е подготвена да влезе в еврозоната и би трябвало да го направи с закрепения курс към еврото, това има доста позитиви и преимущества за стопанската система и жителите. Коментарът е на Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България по време на конференция.

Той посочи, че страната ни съблюдава критериите за участие и то в доста по-голяма степен от редица европейски страни. Единствено България е във Валутен ръб. Тя изконсумира всички пасиви, само че изгодите от участието в Еврозоната предстоят.

 Приемат България в чакалнята на еврозоната след към година
Приемат България в чакалнята на еврозоната след към година

Европа следи промените в банковия бранш и битката с корупцията

" Затова ние насърчихме държавното управление и Българска народна банка да ускорят процеса, да аплайват " , съобщи Велев. Нещо повече - от АИКБ заявиха, че ще пазят това решение като вярно. " Отказът е погрешен. България дава отговор на всички механически условия за участие ", безапелационен бе Велев.

По думите му влизането на България в еврозоната освен няма да отслаби европейската стопанска система, само че ще я ускори. По думите му доказателствата за готовността и конкурентоспособността на българската стопанската система могат да бъдат видени в растежа на българския експорт, който през предходната година е повишен с 12% и доближава стойност от 52,4 милиарда лева, което съотнесено с Брутният вътрешен продукт е дял от 53%

От АИКБ показаха проучването на композитния показател " Икономика на ярко " и регистрираха по-бързи темпове на изсветляване на стопанската система. Проблемни остават обаче заплащането на служащите по контракти в цялостен размер и нелоялните сиви практики - свързани с издаването на фактури и даването на услуги без фискални бонове, което, като се изключи че ощетява хазната основава условия за нелоялна конкуренция в бизнеса.

 Икономиката изсветлява с положителни темпове, сочи показателят на АИКБ
Икономиката изсветлява с положителни темпове, сочи показателят на АИКБ

Ако наклонността се резервира, 2022 година ограничаваме сивите практики до средноевропейско равнище

Васил Велев съобщи при представянето, че колкото е по-голямо едно дружество толкоз по-малко в него се срещат сиви практики. Същото е и с приходите - колкото един бранш е по-рентабилен в него се срещат по-малко се срещат сиви практики.

Предстои идващия вторник 17 юли на публична гала в хотел " Балкан " да бъде връчена и премията за 2017 година " Икономика на ярко ".

 Захариева: Трябва да сме подготвени за еврозоната
Захариева: Трябва да сме подготвени за еврозоната

Няма съществени причини за какво страната ни не се приема в Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР