България е готова да посрещне своите гости от Русия като

...
България е готова да посрещне своите гости от Русия като
Коментари Харесай

Министър Николава: Готови сме да посрещнем гости от Русия

България е подготвена да посрещне своите посетители от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата сред нашите страни ще се отвори скоро и съветските туристи ще посетят страната ни още през сегашния летен туристически сезон. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация у нас Н.Пр. Елеонора Митрофанова, оповестиха от ведомството.

Николова акцентира, че отрасловото й министерство е в непрекъснат контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се изследват опциите границата сред двете страни да бъде отворена за пътувания. В естествени условия страната ни годишно приема над 450 000 съветски жители. Според вицепремиера в създалата се пандемична конюнктура е от основно значение съдействието сред двете страни да бъде продължено.

Н.Пр. Елеонора Митрофанова пък добави, че съветските туристи ще се зарадват, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. Тя бе безапелационна, че съгражданите й желаят да получат точна и цялостна информация по какъв начин ще се реализира туристическата активност в България и при какви ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР