България е готова да отнесе до Съда на Европейския съюз

...
България е готова да отнесе до Съда на Европейския съюз
Коментари Харесай

България ще оспори в съда пакета Мобилност, ако не получи отстъпки

" България е подготвена да отнесе до Съда на Европейския съюз наредбата за връщането на камиона в страната на домуване по време на месечната отмора на лидера, в случай че Европейският парламент пиеме тази смяна в пакета " Мобилност " , заяви пред Българска национална телевизия министърът на превоза Росен Желязков, който съобщи, че България няма да отстъпи по този въпрос, който ощетява българските транспортни компании.

В момента страната договаря и по други противоречиви разпореждания, които се оферират - за връщането на водача за отмора в родината си, за възбраната седмичната отмора да се прекарва в камиона, както и за директивата за командироване, която усилва разноските за личен състав.

В момента вървят така наречен триалози - в Съвета на Европейски Съюз, където са страните, в Европейския парламент, където са депутатите, и в Европейската комисия, която е вносител и наблюдаващ, сподели Желязков.

По думите на министъра връщането на водача за отпуската му в страната може да става единствено непринудено, тъй като всеки има право да избере къде да прекара свободното си време. Нощуването отвън камиона той оцени като задоволително, само че единствено в случай че има гаранции за сигурността на камиона.

Шест страни се опълчват на част от измененията – България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия и Литва. Те поддържат позицията, че задължението за връщане на празните камиони ще е противозаконна протекционистка мярка, която визира съществено фирмите от техните страни, води до загуба на работни места, по-голяма икономическа емиграция и опонира на правото на Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР