България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието

...
България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието
Коментари Харесай

Румен Радев вижда България като ИТ столица в Югоизточна Европа

България е подготвена да насърчи фирмите, които влагат в развиването на човешкия капитал, да разширят своето наличие в страната. Това съобщи президентът Румен Радев на срещи с представители на софтуерните колоси " Амазон " и " Google ". Двете компании са измежду над 400-те участници в интернационалния бизнес конгрес, който се организира в границите на

Държавният глава посочи, че всяка година български младежи заемат призови места на интернационалните олимпиади по математика, физика и компютърна филология и страната ни има за цел да развие среда, в която те да осъществят своя гений. Той открои и одобряването на България като " столица " на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развиване на новостартиращи компании, което се прави оценка от вложителите.
 България е с максимален % на дами ИТ експерти в Европейски Съюз
България е с максимален % на дами ИТ експерти в Европейски Съюз

28% от работещите в ИТ бранша у нас са дами

От своя страна представителите на " Амазон " и " Google " поздравиха българския президент за включването на научната и просветителната съгласуваност към целите на Инициативата " Три морета " и показаха интерес към развиване на общи планове.

Платформите на " Google ", употребявани за организацията на отдалечено образование в междинните учебни заведения заради пандемията, към този момент са потвърдили своята деловитост и дават отговор на задачите на Инициативата, показаха от компанията.

На срещата беше очебийно, че дигитализацията на стопанската система постоянно води до добавена стойност и нови работни места. Обща бе и позицията, че без научна и просветителна кохезия в Европа не може да се развива модерна инфраструктура в района, нито да се реализира действително обществено и икономическо доближаване в Европейския съюз.
 ИТ промишлеността връща назад избягалите българи
ИТ промишлеността връща назад избягалите българи

По данни на БАСКОМ 57% от тях биха работили в ИТ промишлеността в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР