България е готова да избере Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова

...
България е готова да избере Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова
Коментари Харесай

Карадайъ от Крумовград: България е модерна, готова е да избере Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент

България е подготвена да избере Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент. Това изрично съобщи водачът на Движение за права и свободи и претендент за държавен глава Мустафа Карадайъ на протест в Крумовград.

Централният лъч на Движение за права и свободи дойде в област Кърджали. В предизборната среща, която се организира при най-стриктно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, участваха претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, кмет на Кърджали, както и евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели. Водач на кърджалийската листа за 47-ия парламент е Мустафа Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи изброи основните отговорности, които имат в Брюксел президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, най-успешният евродепутат на България Искра Михайлова, президентът на младите либерали Антоанета Асенова и евродепутатът Атидже Вели. И съобщи: " Брюксел прави оценка хората по техните качества и познания, по това, което могат и оферират ".

" Дали в България сме подготвени? Убеден съм, че сме подготвени. Защото Крумовград е подготвен, Крумовград е европейски град. И в Крумовград хората се правят оценка по техните качества, по това, което могат и оферират. И освен Крумовград. Област Кърджали е подготвена. Но с изключение на нея, подготвени са всички области, през които минахме до момента: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Търново, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Хасково. Навсякъде видяхме, че има подготвени хора да изберат Мустафа Карадайъ за президент и Искра Михайлова за вицепрезидент. България е подготвена ", безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

България е подготвена. България е съвременна. България е европейска. В България има народна власт. България желае да прави оценка по критериите на модерния свят - Америка, Англия, Нидерландия, обединена Европа, сподели още Мустафа Карадайъ.

И акцентира: " България е подготвена, тъй като желае към този момент да има обединяване, с цел да има разцвет. Иска да доближи междинните европейски стандарти на живот в този момент, а не да завещаем дъното на Европейски Съюз на идващите генерации. Ще отстояваме това като президент и вицепрезидент на Република България ".

България желае да влага в своето бъдеще. Затова, когато станем президент и вицепрезидент ще работим, с цел да има безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете в България, увери Мустафа Карадайъ.

Той уточни, че Конституцията дефинира точни роля и място на президентската институция. Тя има отговорности и отговорности изключително по време на рецесии. А през днешния ден живеем в обезпокоително време на голям брой рецесии по едно и също време, сподели Карадайъ. И изброи: Ковид-криза, здравна, обществена, икономическа, политическа, рецесия на демокрацията и рецесия на държавността. Като президент и вицепрезидент ние с госпожа Михайлова ще работим по този начин, че да се реализира единодушие в президентската институция за превъзмогването на рецесиите, а не да противопоставяме и да разделяме, съобщи Карадайъ.

Когато станем президент и вицепрезидент, ние ще бъдем образец и поръчител за спазването на Конституцията и законите на страната, съобщи още водачът на Движение за права и свободи. И насочи апел към всички съвременни и демократични българи: " Нека създадем и през днешния ден огромна крачка в развиването на демокрацията в нашата Родина България. Нека покажем на целия свят, че ние сме демократични и съвременни хора и на 14 ноември да гласуваме с № 17 за Мустафа и Искра, които единствени олицетворят единството на нацията.

" В тази акция ние демонстрираме нашето самочувствие, нашата горделивост, нашата обща мощ. В тази акция сме единни и дружно с вас ", съобщи претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова. И добави: " Но в тази акция демонстрираме и достолепието си. И с него тръгваме напред към следващата цел. Правим история ".

В цялата акция приказваме за единение. Обърнахте ли внимание - и Бойко Борисов към този момент взе да приказва за единение. Радев взе да приказва за държавност. Той 5 години не използва тази дума, в този момент обаче ни чу. Щом те са ни чули, значи всички са ни чули. Щом те са ни разбрали, значи всички са ни разбрали, безапелационна бе Михайлова.

По нашия край има приказка, че никой не може да избяга от ориста си. Движение за права и свободи има орис, обвързвана с развиването на Родината ни България. Движението има ориста освен да написа историята на България, всички ние имаме отговорността да градим тази история, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Хасан Азис, кмет на Кърджали.

Тръгвайки по пътя, начертан от почетния ни ръководител, ние сме излезли от полята и нивите и сме стигнали с неговите хрумвания за обединяване, за силата на толерантността до общината, до българския парламент, до Европарламента, до ръководителя на Либерална Европа, сподели още Азис.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов напомни, че през днешния ден още веднъж има полицейски репресии против гласоподаватели на Движението. И предизвести: " Ясно и изрично желая да заявя на вътрешния министър, на индивида който заема този пост без да го заслужава. Г-н Рашков, ние не се уплашихме през 1984 година, не се уплашихме през 1989 година, няма да се уплашим и в този момент! Няма да позволим репресии ".

Нашите претенденти за Народното събрание са виновни, честни и работливи, те постоянно са давали всичко от себе си, с цел да имаме по-добри резултати в името на хората, в името на нашата Родина България, безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов.

Искаме ли проектът на Европа да стигне до всеки български град, би трябвало да имаме мощна парламентарна група на Движение за права и свободи в Народното събрание и президент Мустафа Карадайъ, заключи евродепутатът Атидже Вели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР