България е готова да бъде домакин на Регионалния форум по

...
България е готова да бъде домакин на Регионалния форум по
Коментари Харесай

България е готова да бъде домакин на Европейския регионален форум по киберсигурност през 2020

България е подготвена да бъде хазаин на Регионалния конгрес по киберсигурност през 2020 година Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на среща с генералния секретар на международната телеком организация Хоулин Зао. Това ще бъде четвъртото издание на форума у нас.
Министър Желязков акцентира ролята на България в активността на Международния съюз по далекосъобщения в Югоизточна Европа. Двамата разговаряха още за настоящите въпроси, пред които е изправен секторът, както и за бъдещи взаимни начинания. Разговорите сред Хоулин Зао и Росен Желязков се състояха в границите на провеждащата се в интервала 8-10 април Световна среща на върха по въпросите на осведомителното общество в Женева.
В рамките на форума, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков организира публична среща с президента на Международната интернет организация за имена и адреси (ICANN) Йоран Марби. Двамата показаха удовлетворение от ползотворното съдействие сред двете организации. Те разискаха запазването на правата на потребителите в интернет, въвеждане на 5G, промяната въз основата данни WHOIS по отношение на Общия правилник за отбрана на персоналните данни и други.
Министър Желязков изрази мнението, че крайните консуматори би трябвало да имат независимост на достъпа и използването на услуги и приложения в световната мрежа. „ Интернет би трябвало да резервира софтуерната си индиферентност ", добави още министърът.
Желязков осведоми Марби за особеностите на телекомуникационния пазар в България, изискванията за крайните консуматори във връзка с даване на мобилни услуги и закрепен и мобилен интернет, както и за нуждата от освобождение на радиочестотния набор. Двамата разискаха желанията, опцията и проявения интерес за нахлуване на българския пазар на оператори от Северна Европа.
Акцент в диалога се обрисуваха рестриктивните мерки, които Общият правилник за отбрана на персоналните данни основава пред безпрепятственото действие въз основата данни WHOIS, която на своя страна е относително транспарантна. Йоран Марби осведоми за интензивната връзка на ICANN с Европейската комисия за разрешаване на зародилите провокации за въвеждането на регламента във връзка с даването на информация за идентификация на потребителите в интернет. В тази връзка, министър Желязков предложи подпомагане, като ще изиска мнение от българската Комисия за отбрана на персоналните данни по зародилия проблем.
В рамките на днешния ден от Световната среща на върха по въпросите на осведомителното общество, министър Желязков ще вземе присъединяване и в Министерска кръгла маса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР