"България е фактор за стабилност на Балканите - страната ни

...
"България е фактор за стабилност на Балканите - страната ни
Коментари Харесай

Радев пред германския бизнес: България е финансово стабилна

"България е фактор за непоклатимост на Балканите - страната ни е политически, макроикономически и финансово постоянна, макар големите провокации пред всички европейски страни в лицето на глобализацията, мигрантската рецесия, динамичните демографски процеси ", сподели още той при награждаването на компании, съдействали за развиването на българо-германските стопански връзки през 2017 година.

Церемонията се състоя в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “ в четвъртък вечерта, оповестиха от прессекретариата на президентството.

В изявлението си президентът акцентира, че немските компании у нас способстват освен с вложения и посредством основаването на действително работеща стопанска система в дълготрайна вероятност.

„ Важно е и още нещо – наличието на немския бизнес тук ни оказва помощ да изградим по-успешни модели на развиване на стопанската система, на бизнес връзки, на връзки сред стопанската система и държавните институции. И най-ценното – модел на мислене , който вашият бизнес тук предава на хиляди млади българи “, означи Радев на церемонията, на която участваха представители на български и немски компании.

Той съобщи ангажираността на президентската институция и интереса на българската страна и бизнес за още по-интензивно икономическо съдействие с Германия.

„ Германия е била, е и ще бъде наш стратегически сътрудник и в стопански, и в политически проект “, акцентира президентът и добави, че България прави всичко допустимо да основава по-привлекателна и устойчива бизнес среда . Като преимуществата на страната ни президентът уточни географското състояние, данъчната система и капацитета на квалифицирана работна ръка.

„ Има още какво да работим за възстановяване на бизнес средата, за понижаване на бюрократичните процедури, за връзките с администрацията, за намаляване на корупционния риск, за дуалното образование “, заключи той.

Румен Радев и заместник-главният шеф на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари Ахим Деркс връчиха премията в категория „ Голямо дружество “ на „ Вите Аутомотив България “. Отличията на Германо-българската индустриално-търговска камара за 2017 година бяха присъдени в общо четири категории, в които бяха номинирани 32 компании.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР