България е една от трите европейски държави, които ще получат

...
България е една от трите европейски държави, които ще получат
Коментари Харесай

България ще получи €16 млн. компенсации заради украинското зърно

България е една от трите европейски страни, които ще получат обезщетения от Европейски Съюз поради вноса на украинско на ниска цена зърно, съобщи през днешния ден министърът на земеделието Явор Гечев по време на срещата си протестиращи аграрни производители край свищовското село Горна Студена.

Помощта ще бъде в размер на 16 милиона евро и ще е предопределена единствено за зърнопроизводители. По думите на министъра, незабавно щом парите бъдат преведени, до седмица ще бъдат и раздадени. Министър Гечев акцентира още, че половината от количеството маслодаен слънчоглед, което Украйна изнася за Европейски Съюз, е в България и това основава огромен напън на пазара у нас. 

 
Комисията този път е реагирала най-малко отчасти на нашите молби, това което е по предварителни данни - три страни ще получат средства във връзка с европейската взаимност, от спешния фонд, предварителните планове са 16 милиона евро за България, които ние ще използваме за спомагателни дотации, с цел да подпомогнем най-малко отчасти това, което на процедура сте изгубили.
Министър Явор Гечев
Аз не съм удовлетворен, тъй като предходната година съм закупил тор на 2000 лв.! 10 тона амониева селитра съм закупил – 22 хиляди лв.! Житото сега е 42 стотинки! Как да оцелеем?Не виждам смисъла, просто ще се откажем!
Евгени Янчев

„ Тази година торове и препарати са на галактически цени, а в действителност реколтата я продаваме на безценица! Пак дублирам, ние сме солидарна страна с Украйна, само че не може да продаваме под себестойност и знаете, че под 42 стотинки е под себестойност! Ако можех да спра като министър вноса от Украйна, до момента щях да съм го направил! И за жалост моята прогноза е, че даже войната да свърши, пазарите няма да са се урегулирали “, добави министърът.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР