България е една от страните, които ще се включат в

...
България е една от страните, които ще се включат в
Коментари Харесай

България става част от украинския Алианс на отбранителните индустрии, научихме от Зеленски

България е една от страните, които ще се включат в новосформирания Алианс на отбранителните промишлености. Това излиза наяве от обичайното вечерно видеообръщение на украинския президент Володимир Зеленски. Тази нощ още веднъж беше оповестена въздушна паника в южните региони на Украйна.

Украйна ще се трансформира в един от основните производители на оръжия и отбранителни системи в света, сподели украинският президент Володимир Зеленски:

" И това към този момент не е просто упоритост или вероятност, това е капацитет, който към този момент се осъществя. В момента, би трябвало да бъдем почтени, Украйна е адресат на помощ за сигурността. Но страната ни може и ще стане донор на световната сигурност. По-специално, с помощта на нашата отбранителна промишленост.

В алианса, чието основаване беше оповестено от Зеленски през вчерашния ден в Киев по време на конгрес на отбранителната промишленост, ще вземат участие общо 38 компании от 19 страни. Сред тях, с изключение на нашата страна, Зеленски уточни Австралия, Белгия, Съединени американски щати, Англия, Германия, Швеция, Дания, Северна Македония, Словакия, Испания, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Хърватия, Чехия, Нидерландия, Канада. По време на форума украинските производители са подписали 20 съглашения и меморандуми с фирми-партньори, заяви още украинският президент, предава

На същия конгрес стана ясно, че в Украйна е почнал градеж на цех за турските дронове " Байрактар ". Завършването му ще отнеме към година и половина.

Тази нощ съветските сили още веднъж нападнаха Южна Украйна с дронове. Ударни безпилотни летателни апарати " Шахед " са изхвърчали от Черно море в посока Одеска област, оповестиха украинските Военновъздушни сили. Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер прикани жителите на района да останат в убежищата. Агенция УНИАН оповестява за ракетен обстрел и против Харков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР