България е една от държавите, които са с най-дълъг период

...
България е една от държавите, които са с най-дълъг период
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: БСП ще направи пълен преглед на учебното съдържание и промяна според възрастта на децата |

„ България е една от страните, които са с най-дълъг интервал на неявяване от учебните заведения “, заяви Ирена Анастасова, зам.-председател на Българска социалистическа партия и претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в Ловеч. Тя уточни, че не може да съществува смяна без съдържателна промяна – цялостен обзор на образователното наличие и смяна, която да бъде съобразена с годините на децата, с цел да могат да го схващат.

Според Атанасова квалификацията на учителите е опорочена - разпределяне на удостоверения, липса на всевъзможен надзор върху качеството на квалификацията. А тя е доста значима. Няма по какъв начин да се случи в образованието каквото и да е било, в случай че не се чуят учителите. Няма по какъв начин да се вършат промени от хора, които не са хващали дневник в ръката си.

По мотив отдалеченото образование, Анастасова посочи: „ Работата на МОН беше да каже какво се случи с децата в границите на тази година на отдалечено образование. Нещата не са розови, макар че представителите на МОН си поставят розови учители, когато приказват. Пътувам в цялата страна. И родителите, и сътрудниците въобще не са толкоз оптимистично настроени. Този престой на децата у дома е гибелен. Ако някой ви каже, че всичко това може да бъде наваксано – ще ви излъже. “ Анастасова даде образец с направени проби за ориентир в знанията на учениците след дълготрайно отдалечено образование –в огромно столично учебно заведение 80 % от седмокласниците са получили двойки по математика.

Тя разяснява и информацията за заседание, извършено със зам.-министър на образованието, в което една от поставените задания е била правене на описи с учители, които ще са членове на СИК.

„ Всеки има право да работи като член на СИК и това няма никакво отношение към работата на в учебно заведение. Не виждам за какво Министерството на образованието се старае да получи тази информация – кои учители ще бъдат членове на СИК. Това се прави, с цел да се внуши на учителите, че всяко тяхно деяние се следи. “

 По думите й това е персонална воля на всеки човек. Тя посочи, че все още не се вършат такива описи, само че дейностите са показателни за опита да се управлява всичко от страна на ръководещите и да се постанова боязън.

По тематиката опазване на здравето и справяне със здравната рецесия, Анастасова разяснява: „ Още първоначално предложихме няколко неща – чисти лечебни заведения от коронавирус; разяснителна акция и за имунизирането, и за вируса. Такава досега няма. Медиите се пробват да компенсират това, което държавното управление не направи. И трето - положението на опазването на здравето е резултат най-много от обстоятелството, че лечебните заведения са търговски сдружения “.

„ Смятам, че българските жители от ден на ден си отвориха очите. Не считам, че градежът на автомагистрала „ Хемус “ може да компенсира тежките проблеми в Северозападна България. Не считам, че ще докара до възкръсване на стопанската система и подкрепяне на дребния и междинен бизнес. В ловешката болница в последните години са закрити 4 отделения, две от които – кардиология и гастроентерология. Нали знаете какво значи това, в случай че хората имат кардиологични проблеми? Строителството на автомагистрали не е панацея за решение на проблемите ни “.

В края на присъединяване си, зам.-председателят на Българска социалистическа партия насочи въпроси към феновете: „ Живеете ли по-спокойно? Получават ли децата ви по-качествено обучение? Имате ли достъп до навременна здравна помощ? Доволни ли сте от приходите си? Ако отговорите на множеството въпроси са „ не “, нужно е да гласувате срещу статуквото на 4-ти април. “

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР