България е една от държавите, които консумират най-малко риба, стана

...
България е една от държавите, които консумират най-малко риба, стана
Коментари Харесай

България е една от държавите, които консумират най-малко риба

България е една от страните, които употребяват минимум риба, стана ясно на кръгла маса " Качеството и сигурността на рибните артикули в България ". Заместник-министър на земеделието Георги Събев изясни това с обстоятелството, че рибните артикули у нас не влизат в общоприетата потребителска кошница.

" Затова по традиция за тях се сещаме единствено на Никулден. Искаме да напомним, че макар скока на цените на храните, тези артикули са налични и качествени ", посочи Андрей Велчев, ръководител на Сдружение " За налична и качествена храна ".

В отговор заместник-министърът на земеделието акцентира, че страната ни има обичаи в производството на разнообразни храни.

" Историята демонстрира, че рибните артикули са участвали в диетите на българите доста от дълго време – риби, раци, миди. Всяка година има 100 000 риболовен билета за фенове. Не сме в действителност напълно на дъното ", означи Георги Събев. Той предвижда, че идващите години ще има свръхтърсене на рибни артикули, защото те могат да бъдат добър сурогат на други източници на протеини. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР