България е една от 20-те държави в Европа, които вече

...
България е една от 20-те държави в Европа, които вече
Коментари Харесай

Платеният Twitter Blue вече е достъпен в България

България е една от 20-те страни в Европа, които към този момент имат достъп до платената абонаментна стратегия на Twitter - Twitter Blue.

Услугата може да се задейства против 15 лв. при едномесечен абонамент или 155 лева, в случай че се подписа по-дълъг контракт за целогодишен проект.

При заплащане на таксата, потребителите ще имат достъп до няколко функционалности:
Редактиране на туитове (до 5 пъти в границите на 30 минути);Качване на клипове с 1080p качество;Reader - функционалност, която улеснява публикуването на по-дълги текстовеПерсонализиране на навигационните бутони в менюто (в момента те са пет, а Twitter Blue разрешава да бъдат съкратени до 2 или увеличени до 6);Top Articles - асортимент на най-популярните публикации измежду хората, които потребителят следва, и други
Абонаментът за Twitter Blue към този момент не дава опция на хората да се възползват от други обещания на Илон Мъск - туитовете им да бъдат по-видими (т.е. да се демонстрират на по-висока позиция при търсене или четене) и в таймлайна им да се демонстрират 50% по-малко реклами.

Второто изискване няма изключително огромна добавена стойност в българския подтекст, защото Twitter излъчва доста по-малко спонсорирани изявления, в сравнение с платформи като Фейсбук и Instagram, да вземем за пример.

С или без заплащането - хората, които към този момент имат верифициран профил от годините преди продажбата на Twitter - ще запазят синята си " значка ".

За почитателите им разликата е невидима - тя може да се ревизира единствено в случай че се влезе в съответния профил и се кликне върху иконата за верификация.

От декември 2022 година насам Twitter вкара две нови обозначения:
златната значка е за публични корпоративни профили, които са минали през инспекция за меродавност на акаунта; сивата значка е за профилите в Twitter на държавни или интернационалните институции (президенти, министър председатели, министри, представители и т.н.).
До момента Twitter Blue е наличен в 35 страни по света. Очаква се в бъдеще да бъдат включени и по-различни функционалности като опция за издание на 60-минутни видеоклипове или туитове с дължина от 4000 признака.

Илон Мъск се надяваше, че монетизирането на съществуващата до момента безвъзмездна система за верификация ще му донесе обилни доходи, само че към този момент резултатите са, меко казано, разочароващи за мащабите на обществената мрежа.

Според обществени данни - Twitter Blue има малко под 340 000 клиенти към края на февруари 2023 година при близо 450 000 000 дейни консуматори на месец.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР