България е единствената държава в ЕС, в която крайните потребители

...
България е единствената държава в ЕС, в която крайните потребители
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката за цените на тока: Взехме мерките, които могат да бъдат предприети

България е единствената страна в Европейски Съюз, в която крайните консуматори са на контролирания пазар, това сега ги избавя от ценови потрес, което се случва сега в Западна Европа. Това съобщи в " Бизнес.БГ " по Българска национална телевизия министърът на енергетиката Андрей Живков.

При тази обстановка на пазара имаме чести срещи с КЕВР, само че е извънредно мъчно да се предвижда занапред идващите 2 месеца какво придвижване ще имат пазарите, сподели Живков.

Той прикани да не се приказва за апокалиптични сюжети, тъй като страната има механизми, с които да реагира.

Според Живков нищо не може да се предскаже, защото главната причина за високите цени на електрическата енергия се дължи на покачването на цените на природния газ. Ако се усилят доставките или по различен метод се успокои газовият пазар, това ще даде позитивно отражение върху пазара на електрическата енергия.

В Министерството на енергетиката взехме ограниченията, които могат да бъдат подхванати - включването на спомагателни ограничения, с цел да покрием търсенето. Уточни, че салдото в България е в интерес на производството, даже изнасяме 1000-2000 мегавата на открито. Предприето е всичко в изискванията на изчезнал парламент, добави Живков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР