България е домакин на 35-тото юбилейно издание на Балканиадата по

...
България е домакин на 35-тото юбилейно издание на Балканиадата по
Коментари Харесай

България домакин на 35-та Балканиада по тенис за лекари и зъболекари

България е хазаин на 35-тото юбилейно издание на Балканиадата по тенис за лекари и стоматолози, която ще се организира от 4 до 10 септември в к.к. Слънчев бряг. Турнирът, проведен от Сдружение Тенис и ски клуб на лекари и стоматолози от град Пловдив с ръководител доктор Светослав Славов се чака да събере на кортовете над 100 лекари и стоматолози.

Балканиадата се организира по самодейност на Балканската здравна тенис асоциация, в която членуват тенис клубове за лекари и стоматолози от 5 страни – Македония, Гърция, Турция, Румъния и България от 1988г. Тенис шампионата, който се организира на ротационен принцип в една от петте страни се чака да бъде посетен от над 200 души, а формален спонсор на тазгодишното издание е УМБАЛ „ Софиямед “.

Всяка година Балканиадата се организира в друга балканска страна със спонсорството на локални компании на страната хазаин. След едногодишна пауза поради пандемията от коронавирус, надпреварата се организира през 2021г. в Анталия, Турция.

България е хазаин за поредна година като през 2017г. надпреварите се организираха на кортовете в к.к. Албена, а България завоюва отборната купа.

Следващото издание на Балканиадата по тенис за лекари и стоматолози ще се организира през 2023г. в Гърция.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР