България е дом на много известни личности, които са направили

...
България е дом на много известни личности, които са направили
Коментари Харесай

Извън границите: Кои българи се радват на световна слава?

България е дом на доста известни персони, които са създали усещане с гения си и са постигнали триумф в разнообразни области. Независимо дали става въпрос за спортисти, артисти или музиканти, българите са създали значим принос към международната просвета и история. В идващите редове ще разгледаме някои от най-известните българи, които са създали име в международен мащаб.

У нас има доста надарени хора, които са известни по света. Някои от тях са писатели, други са спортисти, а трети са музиканти или артисти. Имаме доста известни по света типичен музиканти и диджеи. Има една личност, която се отличава в последните години с популярност, ето коя е:

Тази персона е Григор Димитров - професионален тенисист, който е достигнал до № 3 в международната класация на АТР. Димитров е роден в Хасково, България, през 1991 година и стартира да играе тенис на 5-годишна възраст. През годините той печели голям брой трофеи и награди, в това число Уимбълдън за юноши през 2008 година

Но триумфите на Григор Димитров не са единствено на корта. Той е доста известен в медиите и в обществените мрежи, където има милиони почитатели от целия свят. Той е прочут освен като тенисист, само че и като модел и предприемач. Димитров също по този начин е бил връстник на доста известни персони като Роджър Федерер и Новак Джокович.

Григор Димитров е най-успешният български тенисист в историята и е достигнал до международната популярност. Той е представител на България по света и е иконата на младото потомство, което има вяра, че фантазиите могат да станат действителност.

Много хора популяризират България, само че вижте някои такива, които може би не знаете:

Един от най-известните български музиканти е Кристиян Костов . Той е роден през 2000 година в Москва, само че има български генезис. Кристиян става прочут, когато взе участие в музикалния шоу " The Voice Kids Russia " през 2014 година Той печели второто място, само че по-късно става звезда на европейската музикална сцена. През 2017 година той показва България на интернационалния музикален конкурс " Евровизия " и зарадва страната си със сребърен орден.

Друг български музикант, който се радва на международна популярност, е Иван Шопов - по-известен като DJ Иван Руджер. Той е роден през 1984 година в София и стартира да се занимава с електронна музика на 16 години. През годините той става един от най-успешните български музиканти и диджеи и има участия на музикални фестивали в Европа и Съединени американски щати.

Освен музикантите, България има и известни реализатори на фолклорни песни като Елица Тодорова и Стойка Говедарска . Те показват българската просвета и музика на интернационалната сцена и ги разпространяват измежду милионите почитатели по света.

Тази ранглиста няма по какъв начин да мине и без любимецът на мнозина - Азис.

Азис е прочут в България и в района. Въпреки това, той не е доста известен в интернационален мащаб. Неговата музика е ориентирана основно към българската и турската публика и не е доста известна в други страни. В някои случаи неговите песни са били употребявани в разнообразни клубове и питейни заведения в Европа, само че не са постигнали огромна известност.

Независимо от това, Азис е доста известен в България и се радва на огромна поддръжка от почитателите си. Той е чест посетител на музикални шоута и концерти и продължава да издава нова музика и да притегля нови фенове.

Мария Бакалова и Нина Добрев са две млади и надарени българки, които съумяха да пробият на международната сцена.

Мария Бакалова се появи на международната сцена с ролята си във кино лентата " Борат 2 ", който излезе през 2020 година. Филмът бързо стана шлагер и Мария Бакалова беше отличена с няколко награди за своето присъединяване. Тя се появи и в сериала " The Dropout ", където играе ролята на Иванка Тръмп. Нейната кариера към момента е на начален стадий, само че към този момент е събрала доста почитатели по света.

Нина Добрев е родена в България, само че е израстнала в Канада. Тя е позната като актриса, модел и човеколюбец. Най-известната й роля е в сериала " Дневниците на вампира ", където играе основната героиня Елена Гилбърт. Тя се появява и във филми като " Flatliners " и " XXX: Return of Xander Cage ". Нина Добрев е известна измежду младежката публика и има доста почитатели по света.

И две тези българки са доста известни по света и имат огромна почитател база. Те са доказателство, че българските гении могат да пробият на международната сцена и да бъдат приети за своя труд и умения.

Вижте и още известни българи, които ги знае целия свят:

Йоханес Кеплер - роден във Варна, той е бил един от най-известните учени на Ренесанса и е създател на актуалната астрономия.

Христо Стоичков - някогашен български футболист и треньор, който е играл за доста огромни европейски тимове, в това число Барселона.

Юлиан Константинов - един от най-известните оперни артисти на модерно време.

Веселин Топалов - Топалов е един от най-известните български шахматисти, който е бил международен първенец през 2005 година

Ицхак Леви - Леви е роден в България, само че е израелски музикант, който е прочут като един от най-хубавите международни цигулари.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР