България е договорила и е готова да внесе новите две

...
България е договорила и е готова да внесе новите две
Коментари Харесай

Момеков: Договорените от България лекарства против COVID-19 са голям пробив в борбата с вируса

България е договорила и е подготвена да внесе новите две особено създадени за битка с ковид медикаменти. Единият препарат е създаден от Pfizer, другият от Merck. От двата препарата ще получим общо 50 000 опаковки. Това съобщи в петък зам.-здравният министър доцент Георги Йорданов в ефира на „ Здравей, България ". Тези медикаменти са огромен пробив в битката с ковид, разяснява проф. Георги Момеков от Българското научно сдружение по фармация.



Едното лекарство е подадено за регистрация, а за другото данните към момента се преглеждат. Така или другояче е хубаво, че се взимат ограничения превантивно. Това са първите медикаменти, които са характерно създадени за COVID-19 и могат да се пият през устата при леко болен пациент, сподели още той.

Според него клиничните изследвания на двете медикаменти са били направени добре. Причината е, че те се вършиха в един не толкоз турбулентен интервал. С „ Ремдесивир” част от хората попадаха в терапия в 9-10 ден, което е безпределно късно за противовирусна терапия. А тук самите изследвания бяха направени тъй че да се започват от 3 до 5 ден от първите признаци, уточни Момеков. По думите му медикаментите ще бъдат обезпечени за хората, при които те ще бъдат най-полезни. Цените към момента не са листнати, с цел да ги четем, само че по индиректни данни те ще бъдат доста скъпи – към няколко стотин лв. може би, разяснява Момеков. Той беше безапелационен, че на този стадий имунизацията против COVID-19 е безалтернативна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР