България е договорила и е готова да внесе новите две

...
България е договорила и е готова да внесе новите две
Коментари Харесай

България е договорила внос на две нови лекарства срещу COVID-19

България е договорила и е подготвена да внесе новите две особено създадени за битка с ковид медикаменти. Единият препарат е създаден от Pfizer, а другият от Merck. От двата препарата ще получим общо 50 000 опаковки. Това съобщи в ефира на зам.-здравният министър доцент Георги Иванов. 

По думите му, страната ни е в подножието на пика на новата COVID-вълна. " Поддържаме плато в последните дни, защото имаме 5000-6000 нови случая дневно. В София Коронавирус леглата са заети на 60%. Общите изследвания демонстрират, че " Омикрон " протича по-леко. Това значи, че множеството заболели ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID-зоните ", изясни Иванов. 

Според него, проблемът с подправените " зелени документи " е сериозен. Към момента има 32 каузи за издаване на неистинен документи. 

" Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, само че подкрепя за по-лекото протичане на болестта. За това би трябвало да се имунизираме ", изясни зам.-министърът на опазването на здравето. 

Той разяснява и дали ще има стягане на ограниченията при още по-голям брой инфектирани. " За страдание, евентуално ще се премине към онлайн образование. Ще следим прецизно учебните заведения. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си ", заключи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР