България е добро място за инвестиции и правене на бизнес.

...
България е добро място за инвестиции и правене на бизнес.
Коментари Харесай

Министър Богданов: България е добро място за инвестиции и правене на бизнес

България е положително място за вложения и правене на бизнес. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на първата копка на напълно нов цех на Schneider Electric, който ще бъде издигнат край Пловдив в Тракия икономическа зона. Инвестицията е за над 107 млн. лева и 110 нови работни места, оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността.

 

България е стратегическа за производството на френската компания, акцентираха по време на събитието от управлението на Schneider Electric у нас. На церемонията участваха още посланикът на Франция Н. Пр. Жоел Майер, заместник-министърът на нововъведенията и растежа Мартин Гиков, изпълнителният шеф на Българска организация по вложения Мила Ненова, представители на Френско-българската комерсиална камара, на Американската комерсиална камара в България, както и на общините Пловдив и Радиново. 

 

По време на церемонията министър Богданов уточни, че инвестицията на новаторската фабрика на френската компания е значим план за страната ни, тъй като основава добавена стойност в нашата стопанска система.

 

„ Този план е значим, тъй като е първият план, посредством който България трансформира метода, по който работи с вложители. Това е първият план от последните 20 години, който получава директна държавна помощ освен за създаване на пътна инфраструктура, а директна финансова помощ за реализирането на тази инвестиция “, сподели министър Богданов. Той беше безапелационен, че по този метод страната ни демонстрира смяна в метода към вложителите, както и че е деен сътрудник в построяването на огромните капиталови планове.

 

Министър Богданов поздрави екипа на Българската организация за вложения, на Тракия икономическа зона и всички, които са работили за това този план да се случи точно в България, а не на друго място в Европа. Той изрази убеденост, че триумфите на Schneider Electric в страната ни ще дадат образец и на други компании да вършат бизнес у нас. „ Сигурен съм, че методът, който имаме към вложителите, ще докара до трансформацията на нашата стопанска система, за която всички се борим “, добави още министърът. 

 

Инвестиционният план на Schneider Electric в България е обвързван с нова индустриална база, в която ще бъдат внедрени финален клас технологии и ново съоръжение, въглеродно неутрални строителни материали и потребление на възобновими източници.

 

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на финален клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновими източници на сила и други

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР