България е добър пример как се справя с безработицата, но

...
България е добър пример как се справя с безработицата, но
Коментари Харесай

ЕК разби на пух и прах Борисов и патреотите в земята: Заплатите ви са ниски, вдигнете ги, населението застарява!

България е добър образец по какъв начин се оправя с безработицата, само че неприятен с ниските приходи и това би трябвало да се промени, обявиха от Еврокомисията.
България може да бъде дадена за позитивен образец в Европа за по какъв начин се оправя безработицата, само че Европейската комисия се тревожи от ниските приходи и застаряващото население у нас. Това съобщи по БНР еврокомисарят по заетостта и обществената политика Мариане Тисен, която гостува в София.

“Всички стартират да работят и виждаме, че това не е нещо краткотрайно. В реалност трудовият пазар стартира своето развиване и всеки месец отчитаме усъвършенстване. 2017-а отчетохме растеж на брутния артикул, а това е и доста добра вест за достъпа до работния пазар. Безработицата понижава, което е нещо доста позитивно, и освен в България, това се следи във всяка точка на Европа, достъпът до пазара на труда също се улеснява ", разяснява Тисен.

Европейският обществен дирек е шансът на Европа да увеличи своята конкурентоспособност, безапелационна е тя.

“В последна сметка приказваме за политическите промени и с цел да можем да подобрим положението на трудовия пазар, както виждате ние имаме така наречен рекомендации. И в България, както виждате, това се случва. Имам поради подобряването на трудовия пазар и младежката безработица, увеличението на заетостта ", означи еврокомисарят.

Тисен посочи, че в интервала 2014-2020 година от Европейския обществен фонд към България се насочват 1.5 млрд.евро и всеки пети българин може да получи помощ и поддръжка.

Мариане Тисен увери, че тази помощ ще продължи и в идващия програмен интервал и посочи позитивното развиване у нас.

“Това, което се случва в България, е понижаване на безработицата, увеличение на работните места. България в реалност следва в кратковременен и в дълготраен проект положителните политики. Искам да подчертая, че България даже върви на по-добра скорост спрямо други страни във връзка с работните места и развиването си в обществената политика. Но има нещо доста значимо, което се случва в България - тук имаме застаряващо население и хора в рисково състояние.

Имайте поради че Социалният фонд дава благоприятни условия на хора, които са лишени от благоприятни условия, да могат да подобрят своите умения желаеме възрастните хора и те да се възползват, с цел да подобрят своите умения както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект и самите те да се облагодетелстват от Европейския обществен фонд “, разясни Тисен.

Проблем у нас са и ниските приходи на глава от популацията, както и дребните заплати и това съгласно еврокомисаря би трябвало да се промени. Това бяха единствено предизборни обещания на обединените партиоти, които завоюваха брагоразположението на хората, поради обещанията, които не извършиха. Ниито по-високи приходи, нито спряване с демографската рецесия. За сметка на персоналното им облагодетелстване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР