България е добър пример и по отношение на процеса на

...
България е добър пример и по отношение на процеса на
Коментари Харесай

От УНИЦЕФ похвалиха деинституционализацията у нас

България е добър образец и във връзка с процеса на деинституционализация на децата.

Това е показала Мария Хесус Конде, представителя на УНИЦЕФ за България , по време на срещата си с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Според Мария Хесус Конде добър образец е това, че преди 10 години децата в институции са били близо 12 000 , а в този момент са останали към 1000 . Добрият опит в тази посока ще бъде показан и на конференция в Брюксел, която УНИЦЕФ провежда.

Министър Ананиев и представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде разискаха и опцията да бъде направен действен проект за взаимна работа.

България напълно поддържа политиката на УНИЦЕФ във връзка с ранното детско развиване и грижата за децата и има предпочитание да разшири взаимната активност с организацията, е уверил министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Тази година се чака да започва и новата петгодишна стратегия за работа сред българското държавно управление и организацията , в която е надградено всичко реализирано досега.

Оценката на УНИЦЕФ е, че България е постигнала доста в посока на ранното детско развиване , само че има нужда от по-добра съгласуваност сред обособените ведомства. Според специалистите на неправителствената организация у нас има добре развито майчино и детско опазване на здравето. В тази посока от УНИЦЕФ оферират използването и у нас на техен, към този момент работещ в доста страни инструмент за оценка на психичното развиване на децата в най-ранна възраст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР