България е добър посредник между страните от Западните Балкани и

...
България е добър посредник между страните от Западните Балкани и
Коментари Харесай

Йотова: България е добър посредник между страните от Западните Балкани и Швейцария

" България е добър медиатор сред страните от Западните Балкани и Швейцария. " Това съобщи федералният президент на Конфедерация Швейцария Ален Берсе на среща с вицепрезидента Илияна Йотова.

Швейцария демонстрира огромен интерес към страните от някогашна Югославия и към Албания. Около половин милион жители от тези страни са към този момент швейцарски жители. Швейцарската страна е подготвена да взе участие в взаимни инфраструктурни и транспортни планове с България в тези страни.

Президентът на Конфедерация Швейцария приветства самодейността на България да сложи Западните Балкани като главен външнополитически приоритет по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Общо бе мнението, че стабилността и развиването на този район е от изключителна значимост за просперитета на цяла Европа.

В центъра на диалозите бяха и провокациите пред развиването на Европейския съюз. Обсъдена бе Многогодишната финансова рамка на съюза и бъдещето на бюджета на общността, изключително в подтекста на излизането на Англия от Европейски Съюз. Вицепрезидентът на България акцентира значимостта на кохезионната политика, която е един от главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Швейцария следи с извънредно внимание идната довечера във Варна среща сред Европейския съюз и Турция. " Моделът, който ползва Швейцария във връзка с мигрантите, може да послужи като добра основа за миграционната политика на Европейския съюз ", означи вицепрезидентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР