България е длъжна да подкрепи своите полицаи. Това написа във

...
България е длъжна да подкрепи своите полицаи. Това написа във
Коментари Харесай

Каракачанов: България е длъжна да подкрепи своите полицаи

" България е длъжна да поддържа своите служители на реда ". Това написа във фейсбук профила си военния министър Красимир Каракачанов. Повод за написаното са реакциите след полицейската акция в ромската махала на Ихтиман предходната седмица.

" В духа на наложената от няколко " правозащитни ", а по-точно казано организации, които главно се занимават със отбраната на правата на ромите, стартира затопляне на публичното мнение против служителите на реда, направили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които смутени представители на " етноса " изясняват по какъв начин неоснователно са ги били и какъв брой неприятни са органите на реда. Сега потегли и версия, че нахлуване над полицията изобщо не е имало - таман противоположното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя служителите на реда, с цел да имат предтекст да нахлуят в гетото.

Често преди в такива обстановки пострадали в действителност биваха служителите на реда - отнасяха санкции и даже бяха уволнявани. Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани.

Не и в този момент! В качеството си на заместител министър ръководител по публичен ред и сигурност твърдо стоя зад дейностите на полицията в битката и с битова престъпност! Не единствено в Ихтиман, а и на всички места, където тя е влезнала, с цел да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те би трябвало да се съблюдават от всички ", написа военният министър.

Миналата седмица поданици на ромската махала в Ихтиман се оплакаха, че са били бити от полицията. Те твърдяха, че един човек е умрял поради интервенцията. Впоследствие от прокуратурата оповестиха, че съгласно здравната експертиза мъжът е умрял от инфаркт. От Министерство на вътрешните работи пък споделиха, че са проверявали прилежаща къща и не са имали никакъв контакт с умрелия. Акцията в Ихтиман бе извършена дни, откакто служители на реда бяха нападнати там. От полицията настояват, че интервенцията няма връзка с нападението.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР