България е демократична, европейска държава и посоката е една, тя

...
България е демократична, европейска държава и посоката е една, тя
Коментари Харесай

Александър Пулев: България и САЩ вървят в една посока

България е демократична, европейска страна и посоката е една, тя е ясна. В подтекста на единния пазар Съединени американски щати е основен сътрудник за нашата стопанска система. Това съобщи служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

“Спрямо статистиката, с която разполагаме, стокообменът сред нас е 1,3 милиарда $ за 2021 , което е нарастване с 21% по отношение на предходния интервал ”, разяснява още той и добави, че износът за последните 7 месеца се е нараснал също с 16%. “Можем да вършим повече и ще създадем повече. Работим в няколко посоки: Първото направление е поощряване на вложенията, второто е ръководство на европейските средства по линия на структурните браншове, третото е поддържане на стратегическия разговор.

“По първа точка работим в оптимално съкратени периоди , имаме нови процедури, с цел да ускорим процеса на одобрение изключително по предпочитани браншове, които водят до нарастване на Брутният вътрешен продукт, с висока добавена стойност. По втора точка изпратихме към Брюксел новата стратегия по конкурентоспособност и нововъведения, като тя е към този момент призната. По третата самодейност от позиция на стратегически разговор, сега съм координатор за самодейността “Три морета ”, имахме потребен разговор с американска страна, посоката е киберсигурност ”, разяснява още Пулев.

Той уточни и че е дете на прехода , който е имал шанса и привилегията да се образова 6 години в Съединени американски щати .

“Запознах се със Стивън Кинг, получих скъп опит и се веселя, че мога да го споделя тук в България ”, добави още Александър Пулев
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР