България е държавата в Европа, която предлага най-добри условия за

...
България е държавата в Европа, която предлага най-добри условия за
Коментари Харесай

България е държавата в Европа, която предлага най-добри условия за работа и майчинство на жените

 България е страната в Европа, която предлага най-хубави условия за работа и майчинство на дамите, сочи проучване на английската маркетингова компания  Reboot Online, огласено в навечерието на Осми март. Според него нашата страна събира 236,6 точки от вероятни 300 по общи гаранции за тъждество на половете. Тя отстъпва единствено на Норвегия по присъединяване на дамите в управническите действия.

Хърватия е на второ място с положителни съвкупни условия за живот и работа на дамите. Тя събира 229,9 точки. В първата петица са също Естония, Норвегия и Словакия, а след тях са Словения, Румъния и Италия.

Швеция, която е известна като обществена страна със мощно изявена политика за тъждество на половете, е на 10-о място, изпреварена от Латвия. Общо взето, страните от някогашния социалистически лагер се показват по-добре в класацията.

А къде може да се каже, че мъжете се държат " като турци " с дамите? Естествено в Турция, която е на последно място в класацията с 39,9 точки. В зоната на най-зле представящите се дружно с нея се класират Португалия, Австрия, Люксембург и Германия, само че в Турция дамите имат повече достъп до управителни постове, в сравнение с в Германия и Австрия.

Франция, която би трябвало да се слави с галантни мъже, е на 20-о място със 103,2 точки, а Испания е на 22-ро място. Значително по-добре се класира Англия, която е на 12-то място.

Директорката на Reboot Online Наоми Ейръни разяснява резултатите като " симптом за дребен прогрес на равенството на работното място в Европа ". " Балкански страни като България и Хърватия, които се класират високо, демонстрират, че е допустимо усъвършенстване на средата. Но разочароващите позиции на богати страни като Германия и Дания свидетелстват, че напредъкът е муден ", съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР