България е държавата, която трябва да гарантира мира в Черноморския

...
България е държавата, която трябва да гарантира мира в Черноморския
Коментари Харесай

Румен Петков: България е държавата, която трябва да гарантира мира в Черноморския басейн и в региона

България е страната, която би трябвало да подсигурява мира в Черноморския басейн и в района.

Това съобщи пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков. Той акцентира, че сигурността на една страна е функционалност на всички страни.

„ Не може да построяваме една сигурност, за сметка на друга сигурност – тогава постоянно се стига до опълчване, до изостряне на взаимоотношения, до спорове. И резултатът в Украйна се вижда допустимо най-ясно “.

по събитията Русия-Украйна показа Румен Петков. В текста на документа АБВ приканва:

„ …
България да стане мотор на това Европейски Съюз да инициира общоевропейски разговор за мир („ Хелзинки 2 ”), както и да се започва подобен разговор и в международен мащаб в организации като Организация на обединените нации, Съвета на Европа и ОССЕ. България да работи поредно за запазване и повишение сигурността в Югоизточна Европа, в Черноморския район, в Европа и в целия свят, като залага главно на дипломацията, съдействието и добросъседството.България да се стреми да реализира сигурността за страната ни и района не посредством в допълнение въоръжаване и инфраструктура, а главно посредством мирна, градивна дейна външна политика и инициативи;България да не се поддава на недоказана и хибридна външна информация, както и да не се причислява към хора на „ ястребите ” в Европа и в света;Да бъдат отстранени всички наказания и изкуствени бариери пред общуването с Русия, както и насаждането на ненавист против нея. Международната процедура е потвърдила, че по принцип глобите, като се изключи че са противозаконни (освен в случай че не са с решение на Секретен сътрудник на ООН), са и безрезултатни, вредят на всички страни и засягат на процедура не ръководещите, а народите на страните, против които се прилагат… “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР